Η μεγαλύτερη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Πέτρου Κατσάκου

Η χθεσινή ήταν μια πάρα πολύ κακή μέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την περίφημη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με το ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ στην Υγεία. Οι νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις του πρωθυπουργού ηττήθηκαν κατά κράτος και κατέρρευσαν σε δημόσια θέα, με τους πολίτες αυτής της χώρας να παρακολουθούν έντρομοι και αηδιασμένοι τον περίφημο ιδιωτικό τομέα είτε να αρνείται τη συστράτευση, είτε να εκβιάζει ζητώντας υπέρογκα οικονομικά ανταλλάγματα.

Κλινικάρχες και ιατρικοί σύλλογοι -που ιδεολογικά βρίσκονται στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας- ήταν αυτοί που διέλυσαν με τη στάση τους και τις τελευταίες αυταπάτες όσων είχαν παρασυρθεί από τα ιδεολογήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του πρωθυπουργού που τον Μάιο κιόλας, με την υποχώρηση του πρώτου κύματος της πανδημίας, υποστήριζε πως η κυβέρνησή του θα βασιστεί στο ΕΣΥ για να κάνει ένα «νέο ΕΣΥ», το οποίο, όπως διευκρίνιζε, θα χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία του δημόσιου συστήματος με τον ιδιωτικό τομέα.

Και τώρα, εν μέσω μιας ανεξέλεγκτης υγειονομικής κρίσης, με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να δίνουν νυχθημερόν μια υπεράνθρωπη μάχη, η κοινωνία βλέπει τον ιδιωτικό τομέα να κρύβεται.  Έναν ιδιωτικό τομέα που ζητάει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της Υγείας σε περίοδο υγειονομικής κανονικότητας και λιποτακτεί την ώρα της μάχης.

Κι αν αυτή την περίοδο η συναισθηματική φόρτιση όλων βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τον φόβο και την αγωνία να κυριαρχούν, ας θυμηθούμε όλοι μας και στο μέλλον, όταν όλα θα γαληνέψουν, τι σημαίνουν οι ΣΔΙΤ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε που η κανονικότητα θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τις συμπράξεις με τους ιδιώτες και οι «Μπάμπηδες» με τους «Άρηδες» θα βγαίνουν στα ραδιόφωνα να ξαναζητήσουν το κλείσιμο των μισών δημόσιων νοσοκομείων. Δεν μας αξίζει και δεν τους αξίζει η λήθη.

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί