Κρήτη: Αποσωληνώθηκε ασθενής από τη ΜΕΘ COVID- Πρώτη περίπτωση στο νησί στο νέο κύμα της πανδημίας

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη καταγράφηκε στο πεδίο της πανδημίας Covid-19 στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορονοϊού, αποσωληνώθηκε και παρουσιάζει θετική εξέλιξη η πορεία της υγείας της, όπως μεταδίδει η.anatolh.com.

Η γυναίκα που εργαζόταν στο παρελθόν στο νοσοκομείο δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν η πρώτη που εισήχθη στην κλινική Covid του Νοσοκομείου στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε λίγο μετά την εισαγωγή της με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η εισαγωγή και η διασωλήνωσή της στη ΜΕΘ Covid 19.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κρίσιμη κατάσταση που δύσκολα θα μπορούσε ν’ αναταχθεί, ωστόσο η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την πιο ευχάριστη είδηση για τους ανθρώπους της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Είναι άλλωστε το πρώτο περιστατικό στις ΜΕΘ του νησιού – κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας Covid 19 – που αποσωληνώνεται και εκτιμάται πως σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην κλινική και στη συνέχεια να πάρει εξιτήριο έχοντας νικήσει τον ιό.

Η εξέλιξη αυτή γεμίζει ικανοποίηση τόσο τον Διευθυντή της ΜΕΘ Μασούντ Χάνι που δίνει τη μάχη με ακόμα τρία περιστατικά διασωληνωμένων στη ΜΕΘ ενός μικρού νοσοκομείου, όσο και στους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί με σωστό σχεδιασμό την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παραμένουν τρία άτομα διασωληνωμένα στην ΜΕΘ κορονοϊού και δύο άτομα στην κλινική Covid 19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί