Μετά το σάλο δίνουν λάπτοπ στα παιδιά που κάνουν μάθημα σε καφενείο

Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθούν οι εικόνες ντροπής σε χωριό του Πύργου, όπου πέντε μαθητές κάνουν τηλεμάθημα σε καφενείο μέσα στο κρύο, αλλά και η σκληρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, για να ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα μοιράσει λάπτοπ στους μαθητές.

Δείτε επίσης: Εικόνες ντροπής: Παιδάκια κάνουν «τηλεκπαίδευση» σε καφενείο με κινητό και ένα παλιό laptop

Αλ. Τσίπρας για τις εικόνες ντροπής με μαθητές: «Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως»

Μάλιστα η ανακοίνωση δεν έγινε από το υπουργείο Παιδείας ή την κυβέρνηση, αλλά από την ίδια τη ΝΔ, η οποία «καπελώνει» τη Νίκη Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας πανηγύριζε για την τηλεκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «ψηφιακό άλμα», αρνούμενο να δει τη σκληρή πραγματικότητα, καθώς χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης των παιδιών τους.

Η ΝΔ ρίχνει ευθύνες στον κοινοτάρχη της περιοχής στην Ηλεία, κατηγορώντας τον ότι δεν ενημέρωσε για τις ελλείψεις, και αναφέρει ότι ο δήμαρχος Πύργου σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα παραδώσει στην κοινότητα Πεύκης 15 λάπτοπ.

Κατά τα άλλα η ΝΔ δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στους μαθητές άλλων περιοχών που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τηλεμαθήματα καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Τηλεκπαίδευση μαθητές σε λάπτοπ
(EUROKINISSI/ILIALIVE/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Η ανακοίνωση από τη ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας, να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Έχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους “αγανακτισμένους” και στα “μαγκάλια” πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος.  Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο Κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες.

Αν ενδιαφερόταν για την ουσία ο κ. Τσίπρας  θα είχε πληροφορηθεί ότι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε από χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα από τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική  ευθύνη.

Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί