Οι δράσεις του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μέσω της οποίας παρουσιάζει τις δράσεις του για τους 2 τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά:

Ενημερώνουμε τον παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής ότι ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, για το χρονικό διάστημα από 15.09.2020 έως 15.11.2020 (Ε38-Ε46) ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

  1. Μεταφορικό Ισοδύναμο: προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, σχετικά με την εφαρμογή του και συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση στο Επιμελητήριο Λασιθίου για επίσημη παρουσίαση του.
  2. Καταστατικό: συνάντηση με το δικηγόρο κύριο Καλαϊτζάκη Εμμανουήλ για ενημέρωση σχετικά με παραγράφους που χρήζουν άμεσης τροποποίησης για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου.
  3. Ίωση Καστανής Ρυτίδωσης: διοργάνωση και διεξαγωγή  ενημερώσεων σε ομάδες των 50 ατόμων
  4. Πιστοποιητικό Ορθολογικής χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων: Ανανέωσης για πιστοποιητικά που λήγουν έως 21/9/2020 για 7ετη ενώ παραταση για τα υπολοιπα, ΜΟΝΟ για 2 ετη.
  5. Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ κυρίου Βορίδη στην Ιεράπετρα: συντονισμός παραγωγικών φορέων της περιοχής μας και χάραξη κοινής διεκδίκησης. 
  6. Ηλεκτρονικό τιμολόγιο : ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του έως το 2021 , η οποία θα είναι υποχρεωτική για όλους τους αγρότες.
  7. Συνεργασία με ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΣΤΑΤ για τις εφαρμογές ενημέρωσης των αγροτών
  8. Ίωση του Κίτρινου Καρουλιάσματος σε φυτά τομάτας: ενημέρωση και παρακολούθηση για την εξάπλωση της ίωσης. 
  9. Αναγγελίες του ΥπΑΑΤ κ. Βορίδη, στην Ιεράπετρα συνεχίζονται οι επαφές και άσκηση πίεσης προς Περιφερειάρχη Κρήτης, Βουλευτές Κρήτης και τον Πρωθυπουργό για την αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για την οικονομική ενίσχυση στα θερμοκηπιακά κηπευτικά.
  10. Πλαστικά Κρήτης προγραμματισμένη συνάντηση με την εταιρία (έπειτα από αίτημα τους) με σκοπό την επίσημη ενημέρωση μας για την εκπλήρωση του στόχου ανακύκλωσης για το 2020. 
  11. Καφάτος Αντώνιος: επικοινωνία με τον ομότιμο καθηγητή προληπτικής ιατρικής και διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με δημοσίευμα για θερμοκηπιακά κηπευτικά. Προς μεγάλη μας έκπληξη, μας ενημέρωσε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ενώ αντιθέτως αναγνωρίζει τη σημαντική αξία που έχουν και τα κηπευτικά θερμοκηπίου στην καθημερινότητά μας.
  12. Σταύρος Αραχωβίτης: συνάντηση με τον πρώην υπουργό ΥπΑΑΤ, συνοδευόμενος από τον πρώην Πρόεδρο ΕΛΓΑ Φανή Κουρεμπέ και του βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη.
  13. Ταμείο Αλληλεγγύης Αγροτικής Ανάπτυξης: συνεχής ενημέρωση για το θέμα ώστε να δώσει μία ανάσα ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο (υπό προϋποθέσεις).
  14. Προώθηση Τοπικών Προϊόντων: συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για το σχεδιασμό διαφημιστικής καμπάνιας με στόχο την εξωστρέφεια στην εμπορική διαδικασία.
  15. Περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών φύτευσης: (δίσκοι-χαρτοκιβώτια-φελιζόλ) οργάνωση πιλοτικής τοποθέτηση κοντέινερ στο Στόμιο Ιεράπετρας και μετέπειτα μεταφορά του σημείου στον χώρο την ΕΑΣ. Ιεράπετρας
  1. Ελληνοποιήσεις: Επαφές για εντατικοποίηση των ελέγχων σε εισαγωγές Τούρκικων κηπευτικών μέσω Βουλγαρίας, με τελικό στόχο την πώληση τους ως ελληνικά με μειωμένες τιμές.
  2. Διερεύνηση καταγγελίας μέλους του Συλλόγου μας για την αγορά σποροφύτων αγγουριάς προερχόμενο από ενδεχομένως προβληματικό σπόρο και την προσπάθειά αποσιώπησης του γεγονότος από του εμπλεκομένους.
  3. Εργάτες Γης: Θέσεις εργασίας σε Πολίτες Τρίτης Χώρας για την περίοδο 2020-2023 με συμμετοχή σε ημερίδα που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου καθώς και συνεργασία με την Υπηρεσία Χορήγησης Άσυλου Κρήτης, με στόχο την χρήση και αυτής της δυνατότητας για νομιμοποίηση της αγροτικής εργασίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί