Καθημερινές πολιτικές απάτες Μητσοτάκη – Πώς κοροϊδεύει τώρα με την “έκτακτη ενίσχυση”

Εμπαιγμός και ψέματα για εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους αποδείχθηκαν οι ανακοινώσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, καθώς η κυβέρνηση, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, δεν θα δώσει ούτε ευρώ στις συγκεκριμένες κατηγορίες, οι οποίες, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν (2018), έλαβαν έκτακτη βοήθεια πάνω από 1 δισ. μέσα στον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης: Σόου και με το “κοινωνικό μέρισμα”, αλλά… άνθρακες ο θησαυρός…

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την περασμένη Πέμπτη (12.11. 2020) είχε εξαγγείλει από το βήμα της Βουλής τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ διευκρινίσεις την ίδια ημέρα είχε δώσει και ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Χθες αποδείχθηκε ότι η πρωθυπουργική εξαγγελία ήταν άλλος ένας εμπαιγμός, καθώς οι Σταϊκούρας και Βρούτσης έβαλαν «ταφόπλακα» στην οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, αφήνοντας εμβρόντητους εκατομμύρια χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι κοινωνικό μέρισμα απλώς… δεν υπάρχει!

Επίδομα στο επίδομα…

Με βάση τα όσα εξαγγέλθηκαν, μόνοι δικαιούχοι των 54 εκατ. ευρώ που θα δοθούν τον επόμενο μήνα είναι οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι οποίοι με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν διπλάσιο ποσό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, το μέτρο αφορά περίπου 482.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από περίπου 256.000 νοικοκυριά και, όπως διευκρίνισε, «δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα»!

Τα ποσά για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ορίζονται ως εξής:

* Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

* Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

* Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Μισό και το δώρο

Χθες επίσης ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι το δώρο των Χριστουγέννων θα είναι μειωμένο τουλάχιστον κατά 50%.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το δώρο θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις – εργοδότες στις 21.12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘Συν-Εργασία’ θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του Π.Σ. ‘Εργάνη’».

Δηλαδή όσοι εργαζόμενοι έχουν μπει σε αναστολή για οποιοδήποτε διάστημα από τον περασμένο Μάρτιο θα λάβουν μειωμένο δώρο τουλάχιστον κατά 50%, καθώς τμήμα του δώρου θα καταβληθεί από τους εργοδότες και αναλογία από το κράτος, υπολογιζόμενο όμως επί του επιδόματος των 534 ευρώ κατά βάση και όχι επί του ονομαστικού μισθού.

Εμπαιγμός

«Εμπαιγμό» για εργαζόμενους και συνταξιούχους χαρακτήρισαν με κοινή δήλωσή τους τις κυβερνητικές εξαγγελίες οι τομεάρχες Εργασίας και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Θ. Φωτίου.

«Προφανώς, για την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αόρατοι οι χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο επειδή έχασαν τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους, είδαν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους και αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης» τόνισαν.

Έφη Αχτσιόγλου: Ντράπηκε και η ντροπή

«Σήμερα (σ.σ.: χθες) ντράπηκε και η ντροπή με τις υποτιθέμενες ‘νέες ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις’ δήθεν εξαγγελιών του Κ. Μητσοτάκη από τους κυρίους Σταϊκούρα και Βρούτση. Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ξανά, για τρίτη φορά, τα ίδια υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Το μοναδικό καινούργιο που είπαν είναι ότι, αντί για μέρισμα στα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους που χειμάζονται από την κρίση, θα εφαρμόσουν ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,03% του ΑΕΠ. Ούτε τα μισά δηλαδή από όσα έδωσαν στα ΜΜΕ και σκόπευαν να χαρίσουν στα φιλικά τους ΚΕΚ με το ‘σκόιλ ελικίκου’» σχολίασε η  Έφη Αχτσιόγλου.

«Για το δε δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ο Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε, αυτοθαυμαζόμενος για τις μεγάλες του επιτυχίες, το πετσόκομμά του. Και εις ανώτερα…» κατέληξε η τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρέας Πετρόπουλος- Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί