Ευχαριστούν τον Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Χερσονήσου για την βοήθειά τους κατά θεομηνία στις Γούρνες

Δημόσιο ευχαριστώ προς τον Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Χερσονήσου απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η οικογένεια Μηνά και Ελένης Μαυροειδή για την βοήθεια που προσέφεραν κατά την θεομηνία που έπληξε τις περασμένες μέρες την περιοχή των Γουρνών Πεδιάδος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Όλοι γίναμε μάρτυρες των πρωτόγνωρων φυσικών φαινομένων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή Γουρνών Πεδιάδος το διάστημα 9-10/11/2020 με αποτέλεσμα πάρα πολλά νοικοκυριά στις περιοχές αυτές να υποστούν τεράστιες υλικές καταστροφές, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών. Όμως μέσα στη θλίψη και τη στεναχώρια για την καταστροφή αυτή ήλθε ένα αναπάντεχο δώρο εξ ουρανού, που έφερε το χαμόγελο, την ανακούφιση και την αισιοδοξία για το μέλλον, ότι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά έχουμε συνανθρώπους μας που ενδιαφέρονται για εμάς και θέλουν να μας στηρίξουν και να βοηθήσουν.

Λάβαμε ένα τηλεφώνημα από την κα Ελευθερία Γεωργιάδη, η οποία είναι υπεύθυνη της υπηρεσίας «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δ. Χερσονήσου, για να μας ρωτήσει εάν χρειαζόμαστε οποιαδήποτε βοήθεια αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη η περιουσία μας. Της αναφέραμε την κατάστασή μας και την επόμενη κιόλας μέρα Εθελοντές του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ήλθαν και ανέλαβαν την γενική καθαριότητα της κατοικίας μας από τη λάσπη που είχε κατακλίσει όλους τους χώρους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χωρίς διακοπή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα απομάκρυναν και καθάρισαν όλες τις οικιακές συσκευές, τα έπιπλα, τα κρεβάτια, τα δάπεδα, ακόμη και τις κουρτίνες, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω της μεγάλης ολισθηρότητας του χώρου. 

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς μας το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους εθελοντές των τμημάτων του Ε.Ε.Σ Κρήτης Ηρακλείου και Μοιρών, που με πρωτοφανή θέληση, χαρά και όρεξη βοήθησαν και στήριξαν τις δύσκολες ώρες μας. Απέδειξαν για μια φορά ακόμη οι Εθελοντές του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ότι υπηρετούν ανιδιοτελώς τις αρχές του εθελοντισμού και μόνο αυτές. Η ευγνωμοσύνη μας στους ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΕΣ, γυναίκες και άνδρες, του Ηρακλείου και των Μοιρών, είναι τεράστια, και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πολύτιμη βοήθειά τους αλλά και την εμψύχωσή τους προς εμάς, που είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Χερσονήσου και στο Δήμαρχο, κ Σέγκο, καθώς επίσης και στην υπεύθυνη της δημοτικής υπηρεσίας «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», αεικίνητη κα Ελευθερία Γεωργιάδη, η οποία με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας συνεχώς βρισκότανε μέσα στις λάσπες επισκεπτόμενη τα σπίτια της περιοχής που έχουν πληγεί, να καθοδηγεί και να εμψυχώνει τους ανθρώπους ακόμα και μετά τη λήξη του ωραρίου της. 

Με την ευκαιρία να κάνω έκκληση σε όλους και σε όλες.  Όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. «Είναι καλό να προσφέρεις ό,τι έχεις αλλά είναι καλύτερο να προσφέρεις ό,τι είσαι. Το πρώτο κάποτε τελειώνει, το δεύτερο είναι πηγή ανεξάντλητη.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί