H σελίδα Δ.ΕΛ.Τ.Α στο Instagram παρουσιάζει τις αποτρόπαιες συλλήψεις σαν κατορθώματα

Οταν οι κατασταλτικές δυνάμεις διαφημίζουν τα κατορθώματά τους…

Λογαριασμός με το όνομα «delta official page» («επίσημη σελίδα της ΔΕΛΤΑ») διατηρείται στο Instagram, ο οποίος φέρει τον τίτλο της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας. Σαν να είναι κάποιο κλαμπ ή σύνδεσμος οπαδών που έχουν αντίστοιχες παρουσίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συγκεκριμένη σελίδα διαφημίζει μέσα από φωτογραφικό υλικό τα κατορθώματα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, δηλαδή την τρομοκρατική, κατασταλτική της δράση.

Τελευταία φωτογραφία που αναρτήθηκε μάλιστα είναι από την απρόκλητη επίθεση στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια στις 17 Νοέμβρη. Δείχνει τον αστυνομικό να πατάει με το πόδι του στο έδαφος διαδηλωτή που του έχει περάσει χειροπέδες, και οι διαχειριστές της σελίδας τη διακινούν στο συγκεκριμένο μέσο λες και είναι κάποιο …τρόπαιο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το Instagram χαρακτηρίζει τη φωτογραφία «ευαίσθητου περιεχομένου», που «περιλαμβάνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο».

Περιττό να πούμε ότι εκτός από έντονες διαμαρτυρίες χρηστών του Instagram στα σχόλια, υπάρχουν και μερικά που θυμίζουν συζήτηση ανάμεσα σε χούλιγκαν, σχετικά με το πόσο «ξύλο» χρειάζονται τα μέλη του ΚΚΕ. Αλλη φωτογραφία δείχνει δικυκλιστές της συγκεκριμένης ομάδας να κάνουν …σούζες με τα παπάκια που τους παρέχει η αστυνομία (είναι τα ίδια με τα οποία έπεφταν προχτές με φόρα στους διαδηλωτές). Το θέμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι η σελίδα αυτή μέσα από τις φωτογραφίες οδηγεί και σε άλλες σελίδες ανάλογου περιεχομένου και ανάλογων τίτλων που αναφέρονται σε «σώματα» της αστυνομίας όπως ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, στις οποίες αστυνομικοί των ΜΑΤ ανεβάζουν μέχρι «σέλφι» με τις διμοιρίες τους!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τοποθετηθεί επίσημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συγκεκριμένη σελίδα αλλά και για τις υπόλοιπες. Είναι όντως «επίσημες σελίδες» ή όχι, και αν όχι, είναι αστυνομικοί – μέλη αυτών των δυνάμεων αυτοί που τις διαχειρίζονται και τις λειτουργούν; Πώς τοποθετείται για τη διαφήμιση των κατορθωμάτων και του «κατασταλτικού έργου» αυτών των δυνάμεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Οι απαντήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον…

rizospastis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί