“Έφυγε” η Τασία Σκουλά, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σύζυγος του Θανάση Σκουλά

Η Τασία Σκουλά, σύζυγος του άλλοτε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, Θανάση Σκουλά, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Αντιστασιακή στη χούντα, νομικός, όπως και ο Θ. Σκουλάς, βρέθηκε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου από την εποχή του ΠΑΚ και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ποτέ να ζητήσει ή να λάβει κάποιο αξίωμα.

Ήταν παρούσα στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ από τον Α. Παπανδρέου.

Ο αποχαιρετισμός του Νίκου Σκουλά

ΣΤΕΡΝΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΕΜΝΗ ΗΡΩΙΔΑ ΤΑΣΙΑ ΣΚΟΥΛΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΡΕΝΙΕΡΗ.
Φεύγεις να συναντήσεις τον σύντροφό σου στη ζωή και στους αγώνες, τον αδερφό μου Θανάση. Από τη Νομική Σχολή, ταιριάξατε, συμπορευτήκατε και γίνατε ένα.
Είχες τα μέσα και θα μπορούσες να ζήσεις μια ήσυχη, άνετη αστική ζωή, αλλά η ανήσυχη φύση σου δεν σε άφηνε να δεχτείς την αδικία, την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μαζί με τον Θανάση, αποφασίσατε να βαδίσετε τον δύσκολο δρόμο, να αφιερώσετε τη ζωή σας στον καλό αλλά δύσκολο αγώνα, δίπλα στους αδύναμους και αδικημένους.
«Κρητικό Φως», διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, (το βαλιτσάκι πάντα έτοιμο για την επόμενη σύλληψη από τη χούντα), πιστοί στις αρχές και αξίες που συνομολογήσατε με τον μεγάλο Ανδρέα για το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ποτέ να ζητήσετε ή να δεχτείτε αντίδωρο. Μόνο αγώνα και θυσίες.
Με το παράδειγμά σας σημαδέψατε τη ζωή πολλών από μας και των τεσσάρων λαμπρών θυγατέρων σας που τιμούν τη μνήμη σας στην πράξη.
Καλο ταξίδι Τασία. Πες στον Θανάση πως οι πλείστοι συναγωνιστές σας συνεχίζουν πιστοί στις αρχές σας σε σύσκολους καιρούς ηθικής και πολιτικής παρακμής. Άλλοι βολεύτηκαν με καρέκλες. Αυτη είναι μοίρα μας. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία της μεγάλης προσφοράς σας

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί