Και δεύτερος νεκρός κρατούμενος από κορονοϊό στις φυλακές Διαβατών

Στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα, άφησε την τελευταία του πνοή κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, πρόκειται για 81χρονο που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και η κατάστασή του ήταν επιβαρυμένη.

Αυτός είναι ο δεύτερος κρατούμενος από τις φυλακές Διαβατών που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό. Είχε προηγηθεί ο θάνατος την περασμένη εβδομάδα 69χρονου, ο οποίος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν συνεχώς τεστ σε κρατούμενους και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περί τα 100 θετικά κρούσματα. Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί στα κελιά τους και σε θαλάμους, εκτός από δύο που από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μεταφερθεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μεταφορά κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πηγές από τα Διαβατά, τα προηγούμενα 24ωρα ολοκληρώθηκε η μεταφορά 11 κρατουμένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εξάλλου, από τις 20 Οκτωβρίου που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο των Διαβατών και μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουν εντοπιστεί εννέα θετικοί υπάλληλοι από τις συγκεκριμένες φυλακές, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί