Δεν τα κατάφερε η Ελλάδα, 0-0 με τη Σλοβενία

Η Ελλάδα ήθελε τη νίκη για να πάρει την 1η θέση στον όμιλο του Nations League, αλλά έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία, έχοντας δοκάρι με τον Παυλίδη. Η Εθνική πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε και με το ισόπαλο 0-0 με την Σλοβενία έμεινε στην League C του Nations League, ενώ οι αντίπαλοί της είναι αυτοί που πανηγύρισαν την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία.

 Στο 90’ ο Χατζηδιάκος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα.

Οι Σλοβένοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά από τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να δυσκολέψουν την προσπάθεια της εθνικής ομάδας να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά παρ’ όλα αυτά είχαμε δύο καλές στιγμές στο πρώτο 10λεπτο. Αρχικά με ένα σουτ του Μπακασέτα που κόντραρε και σε αντίπαλο (4′) και στη συνέχεια με τον Λημνιό, τον οποίο σταμάτησε ο Όμπλακ (6′).

Κάποια δυνατά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων έδειχναν και τη διάθεσή τους, με την Ελλάδα να συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της και να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με την κεφαλιά του Φορτούνη που κόπηκε πάνω στη γραμμή, μετά την ωραία σέντρα του Τσιμίκα.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Γιακουμάκη να γίνει απειλητικός, αλλά η μπάλα δεν του ήρθε όπως ήθελε για να τελειώσει τη φάση, με το πρώτο ημίχρονο να φεύγει τελικά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πατάει καλύτερα αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Τα πράγματα, προφανώς, θα έπρεπε να βελτιωθούν στο β’ μέρος ώστε να έρθει το γκολ και κατ’ επέκταση η νίκη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε έτσι. Η Ελλάδα μπορεί να ήθελε αλλά έδειχνε ότι δεν μπορούσε να βρει τη λύση, απέναντι σε μια Σλοβενία που δεν κινδύνευε και γι’ αυτό δεν την ενοχλούσε ιδιαίτερα και το γεγονός ότι δεν απειλούσε κιόλας.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια ώστε να μη χρειάζεται… δίπλωμα προπονητή κάποιος για να αντιληφθεί ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην ομάδα μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά ο Τζον Φαν Σιπ αργούσε… Παρ’ όλα αυτά, το ψαλιδάκι του Παυλίδη στο 84′ θα μπορούσε να δώσει το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο Όμπλακ βρήκε τη μπάλα και μετά αυτή πήγε στο δοκάρι, για να μείνει έτσι το 0-0 ως το τέλος.

Αποτέλεσμα με το οποίο η Σλοβενία τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου και η Ελλάδα στη 2η.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79′ Μασούρας), Τσιμίκας (90′ Κυριακόπουλος), Ζέκα (67′ Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης).

Σλοβενία: Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μ. Μεβλίγια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ (67′ Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Μπίγιολ (77′ Βέτριχ), Λόβριτς (92′ Σκούμπιτς), Βούτσκιτς (77′ Σπόραρ), Ίλιτσιτς (92′ Μπάιριτς).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί