Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες στα Σεπόλια – «Τον άφησαν λιπόθυμο με τις χειροπέδες – Καθυστερούσαν το ΕΚΑΒ»

Το αφήγημα της αστυνομίας έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο, είναι ότι ο 24χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του. Τα βίντεο βέβαια, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αγριότητας των αστυνομικών κατά της οικογένειας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι νέοι που συνελήφθησαν χτες ανήμερα 17 Νοεμβρίου στα Σεπόλια. Η δίκη τους προσδιορίστηκε για την 1η Δεκεμβρίου και μέχρι τότε αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. 

Ξυλοκοπήθηκαν αγρίως, στη γειτονιά τους, στο κατώφλι τους σπιτιού τους και σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα φορτωμένοι με βαριές κατηγορίες αφού κατηγορούνται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και απείθεια

Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, προχώρησαν σε δηλώσεις ενόσω βρίσκονταν περιστοιχισμένοι από αλληλέγγυους φίλους, συντρόφους και συμφοιτητές τους.

Δείτε επίσης: Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας

Πρόκειται για πέντε συλληφθέντες κατά την επιχείρηση ντροπής της αστυνομίας στα Σεπόλια όπου ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη ένας νεαρός 24 ετών και στη συνέχεια, ο πατέρας του, η αδερφή του καθώς και πολίτες που διαμαρτύρονταν για την απροκάλυπτη βιαιότητα.

Το αφήγημα της αστυνομίας έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο Θόδωρο Χρονόπουλο, είναι ότι ο 24χρονος επιτέθηκε  στους αστυνομικούς με πέτρες και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του και οι άλλοι πολίτες.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες, βέβαια, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αγριότητας των αστυνομικών κατά της οικογένειας.

Η δικηγόρος της οικογένειας Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο avgi.gr και τον Κώστα Παπαντωνίου, «οι δυνάμεις ΔΕΛΤΑ μπήκαν βίαια στην είσοδο της πολυκατοικίας της οικογένειας Κατή και άρχισαν να ξυλοκοπούν τον Ορέστη Κατή, ενώ ξυλοκόπησαν και τη μητέρα που αντέδρασε».

Η απρόκλητη βία των αστυνομικών συνεχίστηκε και μέσα στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψή του 24χρονου. Να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί και ο πατέρας του 24χρονου ο οποίος λόγω αιφνίδιου προβλήματος υγείας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό φρουρούμενος.

«Τον άφησαν λιπόθυμο με τις χειροπέδες – Καθυστερούσαν το ΕΚΑΒ»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της Παναγιώτας Μπόμπου για το πως  οι αστυνομικοί άφησαν αβοήθητο τον άντρα της,  πώς επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν το γιό της, την κόρη της και την ίδια. 

Η Παναγιώτα Μπόμπου, μίλησε στο avgi.gr και τον Κώστα Παπαντωνίου έξω από το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί ο 24χρονος γιος με βαριές κατηγορίες.

«Τον άφησαν λιπόθυμο με τις χειροπέδες» αποκάλυψε αναφερόμενη στην αντιμετώπιση που είχε ο σύζυγός της όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να συμπαρασταθεί γιο του και αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Μπόμπου
Η Παναγιώτα Μπόμπου, μητέρα του 24χρονου

Ο σύζυγός της, μέσα στην ένταση ένοιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι αστυνομικοί, όπως κατήγγειλε στο avgi.gr, τον άφησαν επί δέκα και παραπάνω λεπτά λιπόθυμο με τις χειροπέδες παρά τις διαμαρτυρίες του κόσμου που ζητούσαν από τους αστυνομικούς να τις βγάλουν για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.
«Τότε ήταν που επενέβη η κόρη μου και αντέδρασε» λέει η Παναγιώτα Μπόμπου, αντίδραση που είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί και η κόρη της.
Όταν τελικά του έβγαλαν τις χειροπέδες, συνεχίζει την περιγραφή και έφτασε το ασθενοφόρο σε πολύ σύντομο χρόνο, οι αστυνομικοί δεν το άφηναν να φύγει. «Δεν άφηναν να φύγει το ασθενοφόρο επί δεκαπέντε λεπτά. Γιατί έλεγαν ότι δεν έβρισκαν την ταυτότητά του», είπε στο avgi.gr η Παναγιώτα Μπόμπου.

«Τον έπιασαν ενώ είχε βάλει το κλειδί στην πόρτα»

Η μητέρα του 24χρονου που σύμφωνα με το αφήγημα της αστυνομίας πετούσε πέτρες στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, αποκαλύπτει ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τραβολογούν και να χτυπούν τον γιο της ενώ είχε, ήδη, βάλει το κλειδί του στην πόρτα.
«Δεν είναι δυνατόν να πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς όπως λένε αφού ο γιος μου ήταν πολύ πιο μπροστά τους και εκείνοι ακολουθούσαν. Τον έπιασαν ενώ είχε βάλει το κλειδί στην πόρτα. Τον χτυπούσαν 3 αστυνομικοί με γκλοπ. Τότε πήγα να μπω στη μέση και με έριξαν δυο, τρεις φορές στο δρόμο».
Η ίδια, με φριχτούς πόνους ακόμα από τον ξυλοδαρμό της από τους αστυνομικούς, βγήκε από το νοσοκομείο για να είναι κοντά στον γιό της.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο γιος της όσο και η κόρη της βρίσκονται στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες. Αλληλέγγυοι βρίσκονται έξω από την εισαγγελία και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί