Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Προσπάθεια τρομοκρατίας των διαδηλωτών και στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης στις συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δείτε: Ωμή βία και τραμπουκισμοί σε βάρος φοιτήτριας από τους “τσαμπουκαλεμένους” των ΜΑΤ στο Ηράκλειο (βίντεο)

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια και προσαγωγές και στο Ηράκλειο (Φωτογραφίες)

Επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Αστυνομικοί χτύπησαν βουλευτή και δημοσιογράφο – Τραυματίες και συλλήψεις (Βίντεο)

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει αναλυτικά:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ χαιρετίζει τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε επίσης και τη προσπάθεια τρομοκρατίας των διαδηλωτών και στο Ηράκλειο, μέσω επιστάμενων ελέγχων τους. Δεκάδες είναι οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέσα σε λίγες ώρες, σε συνδικαλιστές, διαδηλωτές, ακόμα και σε τυχαίους που απλά έτυχε να περνούν από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί