Ο Πέτσας σπεύδει να «ανοίξει» σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση ενώ τα νοσοκομεία ασφυκτιούν

Μιλάει για άνοιγμα ενώ οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «πολεμικές συνθήκες»

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, την ίδια ώρα που οι επιστήμονες μιλούν για «πολεμικές συνθήκες» στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα της Μακεδονίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι έγινε και τον Μάϊο, δηλαδή, πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης αλλά με σκέψεις για περιορισμούς στο ωράριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανοίξουν μπαρκαι κέντρα διασκέδασης που συγκεντρώνεται πολύ κόσμος και κυρίως όρθιοι.

Το κυβερνητικό σχέδιο που βγάζει μια αίσθηση αισιοδοξίας, έρχεται σε αντίθεση με τις επισημάνσεις των επιστημόνων που κάνουν λόγο για επικίνδυνα οριακές συνθήκες στα νοσοκομεία της χώρας και σε όλες τις κλίνες, απλές και ΜΕΘ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καθηγητή Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι αν και εκτιμά πως στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε γύρω στα 500 κρούσματα «δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική να ανοίξουμε σιγά σιγά την αγορά. Τον Μάιο ανοίξαμε σιγά σιγά γιατί θέλαμε να δούμε ποια κομμάτια των δραστηριοτήτων έχουν επίδραση και ποια όχι. Τώρα αυτά τα ξέρουμε».

Ενδεικτική είναι και η δήλωση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλου, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Η άσκηση ιατρικής γίνεται υπό πολεμικές συνθήκες. Τα εισιτήρια ξεπερνούν τα εξιτήρια, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι κάποια στιγμή θα καταληφθούν τα κρεβάτια. Άρα το κρίσιμο είναι να σταματήσει η ροή ασθενών», είπε σε δραματικό τόνο.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί