Ν. Ηγουμενίδης: Η Κυβέρνηση δεν θα αποτρέψει την ερχόμενη αγανάκτηση ενάντια στην πολιτική της

Σχετικά με την πρωτοφανή καταστολή σε όλη τη χώρα κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις τιμής της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα περίοδο, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει επίδειξη πυγμής με τον πιο χυδαίο τρόπο. Με ένα όργιο κρατικής τρομοκρατίας και ωμής καταστολής στρέφεται ενάντια σε μια μερίδα του δημοκρατικού κόσμου που βρέθηκε χθες στο δρόμο για να τιμήσει με όλα τα μέτρα προστασίας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Με απίστευτο αριθμό προσαγωγών, με πογκρόμ ελέγχων  και προσαγωγών ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με συλλήψεις διαδηλωτών μέχρι και σε εισόδους πολυκατοικιών – η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να τρομοκρατήσει τον λαό και ταυτόχρονα να βγουν από το κάδρο οι εγκληματικές της ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας.

Η στρατηγική της έντασης είναι άλλο ένα όπλο του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη. Το χθεσινό κρεσέντο αυθαιρεσίας, αστυνομικής βίας και ωμής καταστολής είναι ένα μήνυμα για τις πραγματικές προθέσεις αυτής της Κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν μπορεί, ούτε θα αποτρέψει τις ερχόμενες ημέρες οργής και αγανάκτησης ενάντια στην πολιτική της ΝΔ. Τούτος ο λαός έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μπορεί, υψώνει την φωνή του και επιβάλει τη θέλησή του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί