Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια και προσαγωγές και στο Ηράκλειο (Φωτογραφίες)

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Ηράκλειο ανήμερα της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, με ισχυρή αστυνομική παρουσία και δεκάδες προσαγωγές.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου

Η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), καταγγέλλει στον Ηρακλειώτικο λαό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, σε πολίτες του Ηρακλείου και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και φορέων, που στόχο  είχαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με βάση την, απαγόρευση συναθροίσεων και από νωρίς το απόγευμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, είχαν εγκατασταθεί στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην πλατεία Ελευθερίας, για να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα συγκέντρωσης. Μετά τις πρώτες προσαγωγές συναγωνιστών, ακολούθησε πογκρόμ ελέγχων  και προσαγωγών στο κέντρο της πόλης και μάλιστα σε σημεία μακριά από τον τόπο συγκέντρωσης, που μέχρι το βράδυ οι προσαγωγές είχαν φτάσει τις 130. Σε μια περίοδο που χτυπιούνται το δικαίωμα του λαού στην υγεία και την παιδεία, στην δουλειά, κατακτήσεις και λαϊκές ελευθερίες, η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής είναι το απαραίτητο εργαλείο στην προώθηση και επιβολή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής. Να τρομοκρατήσουν το λαό και να κάμψουν κάθε μορφή αντίστασης. 

     Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρεί, πως μόνο ένας δρόμος υπάρχει για την εργατική τάξη, τη νεολαία το λαό συνολικά. Την συγκρότηση εστιών αντίστασης σε μαζικούς χώρους δουλειάς, σχολές, γειτονιά κλπ. για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε και από κανένα, παρά μόνο στην δική του πάλη μπορεί να στηριχτεί. 

  • Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Μετά το κρεσέντο αυθαιρεσίας, αστυνομικής βίας και ωμής καταστολής  που εκτυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Αθήνα, η κυβέρνηση έδωσε “γραμμή” και στην επαρχία. 

Στο νομό μας δεκάδες είναι οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέσα σε λίγες ώρες, σε συνδικαλιστές, διαδηλωτές, ακόμα και σε τυχαίους που απλά έτυχε να περνούν από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου.

Η στάση της κυβέρνησης δε μας ξαφνιάζει, τα αντεργατικά μέτρα που έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα αλλά και το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή για την κατάργηση του 8ωρου και των συνδικαλιστικών ελευθεριών πάνε χέρι χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.  

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του, να ξεπεράσει τους φόβους και τη μοιρολατρία. Το μήνυμα του πολυτεχνείου διδάσκει ότι τίποτα δεν κερδίζεται με το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, όλα κατακτιούνται στο δρόμο του αγώνα. 

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για συλλήψεις και προσαγωγές στην Κρήτη

  • 50 άτομα, την 17.20 ώρα στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία του Ενετικού Λιμένα, στην οδό  Νικηφόρου Φωκά και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά από λίγο αποχώρησαν ειρηνικά. 

Επιβλήθηκαν 9 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και πραγματοποιήθηκαν 7  προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων.

  • 70 άτομα, την 15.00 ώρα στο Ρέθυμνο, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Θεοτοκοπούλου – Πορτάλιου (περιοχή Καλλιθέας) και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να αποτραπεί η  πραγματοποίηση πορείας. 

Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 51 προσαγωγές ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.
Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 69 προσαγωγές, ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα την αποτροπή πραγματοποίησης συγκέντρωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ImageOnline

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί