Πέτσας: Η ΕΛ.ΑΣ θα υλοποιήσει το σχέδιό της για απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Επιμένει στην γενική αστυνομική απαγόρευση των συναθροίσεων η κυβέρνηση ενοχοποιώντας παράλληλα την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως ανεύθυνη.

Η Ελληνική αστυνομία θα υλοποιήσει το σχέδιό της για να αποτρέψει τις πορείες, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν τα πολιτικά κόμματα με την συμμετοχή και βουλευτών αποφασίσουν να κάνουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Δεν θα γίνει πορεία» είπε απερίφραστα ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ανεύθυνη συμπεριφορά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση για την θέση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που γνωμάτευσε ότι είναι αντισυνταγματική η γενική αστυνομική απαγόρευση των συναθροίσεων απάντησε: «Κατ’ αρχάς η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, δεν έχει κανέναν ρόλο να δίνει γνωμοδοτήσεις, η ενέργειά της ξεφεύγει από τη νομιμότητα. Όπως έχουν τοποθετηθεί πολλοί συνταγματολόγοι είναι συνταγματική η απαγόρευση. Είναι αδιανόητο να τοποθετούνται πριν αποφανθεί ο φυσικός δικαστής. Δεν πρόκειται για αντισυνταγματική ενέργεια».

Στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση αν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων δεν δεχθούν την πρόταση του πρωθυπουργού απάντησε ότι «θα εκτεθούν απέναντι στην κοινή γνώμη».

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είμαστε σε πόλεμο και οι επόμενες επτά με δέκα ημέρες είναι κρίσιμες. Σημείωσε ακόμη ότι «Δεν εξετάζουμε κάποια περαιτέρω σκλήρυνση, οι επόμενες ενέργειες την κυβέρνησης θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση της καραντίνας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί