Μετατέθηκε λόγω της καραντίνας ο 18ος Μινωικός Άθλος

 Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Η οργανωτική επιτροπή των Συλλόγων  Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος  αποφάσισαν την μεταφορά του 18ου Μινωικού Άθλου αγώνα 70χλμ για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 λόγω της καραντίνας και το χρονικό  όριο του αγώνα θα είναι μόνο για φέτος  8 ΩΡΕΣ

Στην διαδρομή Φαιστός Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ.στην διαδρομή Κνωσός -Φαιστός Κνωσός (δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα)
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.
Ο Αγώνας  υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 18ος Μινωικός άθλος

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

07:30 Συνάντηση αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ:  8 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 5 ώρες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 70χλμ: Μπορούν να τρέξουν όσοι επιθυμούν οποιανδήποτε τμήμα της διαδρομής του αγώνα ως τον Γιόφυρο και εκτός το κομμάτι της πόλης του Ηρακλείου η συμμετοχή σε αυτό είναι 10 ευρώ με αναμνηστική μπλούζα , αλλά ο κάθε συμμετέχοντας σε τμήμα της διαδρομής πρέπει να έχει δικό του συνοδό με αυτοκίνητο για την μεταφορά του.

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ φέτος δεν θα γίνει λόγω του covid-19

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.

οι συμμετοχές ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Απαραίτητα μέτρα για τον cocid-19

Ως γνωστόν ο18ος άθλος στα χνάρια του Μίνωα θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020  στο Ηράκλειο Κρήτης. Λόγο των πρωτοκόλλων υγείας για τον COVID-19 ο αγώνας θα τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των αθλητών και συνοδών. Για τον λόγο αυτό οι συμμετοχές θα γίνονται με αυστηρή  σειρά προτεραιότητας και οι πρώτοι 30 αθλητές και 30 ποδηλάτες θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (οι συμμετοχές κλείνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου)

Με την παρουσία των αθλητών στην εκδήλωση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την αίτηση υγείας για τον COVID-19 , Επίσης θα γίνει θερμομέτρηση σε όλους τους αθλητές-συνοδούς.

Οι αθλητές πριν τον αγώνα κατά την μεταφορά τους στην Φαιστό με πούλμαν θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθώς επίσης μετά τον τερματισμό τους

Επίσης μάσκα θα φορούν  όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

18ος Μινωικός άθλος

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΑΙΣΤΟ: θα γίνει το πρωί στις 20 Δεκεμβρίου από την πλατεία 18 Άγγλων στην παραλιακή Λεωφόρο (είσοδος του φρουρίου Κούλες) στις 05:45 προσφορά της CRETAN HOLIDEYS

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 χλμ:

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 χλμ: στο 7οχλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) -26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά-42χλμ(τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

Δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλητών που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.
Η συμμετοχή σε μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον 18ο Μινωικό άθλο  να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων.
Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους.

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ&ΑΡΙΘΜΩΝ: Η παραλαβή των αναμνηστικών και των αριθμών συμμετοχής για αθλητές &ποδηλάτες θα δοθούν μόνο το Σάββατο 19-12 από 10:00 ως 14:00 στην Πύλη Ιησού οδοί Έβανς και Ν. Πλαστήρα γωνία στην περιοχή Όαση τηλ. 2810344774.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί