Ελληνικό ενδιαφέρον για αγορά αμερικανικών F-35

Περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αναζητά η ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα εξέφρασε το ενδιαφέρον της προς την αμερικανική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών F-35 (Stealth 5ης γενιάς).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό αίτημα προωθήθηκε με τη μορφή του επείγοντος από την Αθήνα προς την Ουάσινγκτον, προκειμένου να φτάσουν άμεσα στη χώρα μας τα πρώτα αεροσκάφη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ενδιάμεσες συνομιλίες που έχουν γίνει, δρομολογείται να έρθουν τα πρώτα έξι F-35 στην Ελλάδα εντός του 2021, ενώ τα υπόλοιπα 18 θα έρθουν σταδιακά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πρώτα έξι μαχητικά θα έχουν λίγες ώρες πτήσεις, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι καινούρια. Το συνολικό κόστος αγοράς των F-35 ανέρχεται σε περίπου 2-2,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε δείξει ενδιαφέρον για τα F-35 από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν με σχετική ερώτηση προς τις ΗΠΑ, ρωτούσε για το κόστος απόκτησής τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί