Θύελλα για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο- Επικοινωνία Τσίπρα με αρχηγούς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα έχει αύριο επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατόπιν των καταιγιστικών εξελίξεων το τελευταίο 24ωρο με αφορμή την χουντικού τύπου απόφαση της ΕΛΑΣ να απαγορέψει τις πορείες του Πολυτεχνείου και τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα.

Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Δείτε επίσης: Lockdown και στα δημοκρατικά δικαιώματα: Απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 3 ατόμων, όπως και τότε… (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χουντικής έμπνευσης η απαγόρευση της κυβέρνησης

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αντισυνταγματική η απαγόρευση, πρέπει να ανακληθεί


Δ. Τζανακόπουλος: Αδιανόητη πραξικοπηματική κίνηση

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάνει λόγο για “πρωτοφανή και χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου” η οποία “δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επανέλαβε ότι δεν θα παραστεί φέτος στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι, αλλά θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ που μαρτύρησαν αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Το ΚΚΕ

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα “καθ’ άπασαν την επικράτειαν”, όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

ΜεΡΑ 25: Επίθεση στη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα

Σε ανακοίνωση του το ΜεΡΑ 25 επισημαίνει:

Η απαγόρευση της συμβολικής διαμαρτυρίας ακόμα και σε ολιγομελείς ομάδες βουλευτών – και μάλιστα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – συνιστά ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση διολισθαίνει συνειδητά, υπό την κάλυψη της πανδημίας, σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που, πρώτον, απονομιμοποιούν στη συνείδηση δημοκρατών τα μέτρα προφύλαξης κατά του θανατηφόρου ιού, και, δεύτερον, προδιαγράφουν μονιμοποίηση της περιστολής των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο κίνδυνος τόσο για την Δημοκρατία όσο για την δυνατότητα της κοινωνίας να παραμείνει ενωμένη εναντίον της Πανδημίας υπονομεύεται από τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί