Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Μανώλη Συντυχάκη στις περιοχές των Γουρνών και Γουβών

Στις περιοχές των Γουβών και Γουρνών βρέθηκε, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, συνεχίζοντας οι κομματικές δυνάμεις να βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων. Ορισμένες μέρες μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι εικόνες καταστροφής εξακολουθούν να είναι ανείπωτες με τις λαϊκές περιουσίες και το οδικό δίκτυο να βρίσκονται ακόμα κάτω από τις λάσπες.

Από τη συνολική εικόνα αλλά και από τις συζητήσεις με τους κατοίκους και τους μικρούς επαγγελματίες των περιοχών αυτών διαπιστώθηκε από πρώτο χέρι η απουσία του κρατικού μηχανισμού- κυβέρνησης, δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Οι εξαγγελίες για άμεση αποκατάσταση των πληγέντων αποτελούν «λόγια του αέρα» μιας και η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, οι κάτοικοι παραμένουν ουσιαστικά εγκαταλειμμένοι και αβοήθητοι με λάσπες, σκουπίδια, μπάζα να βρίσκονται μέσα στις λαϊκές κατοικίες και τις αυλές, σωροί και λάσπες αντίστοιχα στο οδικό δίκτυο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάστηκε οι ίδιοι να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες για την απάντληση των υδάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών στο ποτάμι δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί σε επόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όσο για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για τα 600 και 6000 χιλιάδες ευρώ οι κάτοικοι τις βλέπουν ως κοροϊδία μπροστά στους κατεστραμμένους κόπους μιας ζωής, ιδιαίτερα μέσα σε μια περίοδο που οι συνέπειες της πανδημίας και της σε εξέλιξη οικονομικής κρίσης -στην οποία επέδρασε ως καταλύτης η πανδημία- έχουν ολέθριες συνέπειες στα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Ιδιαίτερα για την κοροϊδία των 600 ευρώ, προστίθεται το παράδειγμα των πληγέντων στην περιοχή του Καρτερού που μετά από ένα μήνα και με τις πληγές ακόμα ανοιχτές από τις καταστροφικές πλημμύρες δεν έχουν δει ούτε αυτά τα 600 ευρώ, με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στο δήμο και το αντίστοιχο υπουργείο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με την εφημερίδα του κυριακάτικου Ριζοσπάστη στο χέρι, που φιλοξενούσε αφιέρωμα από την 1η ημέρα της καταστροφής και τον οποίο ο κόσμος υποδέχτηκε με θέρμη, κάλεσε τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της περιοχής να «βγουν μπροστά» και με την οργάνωση του αγώνα τους να διεκδικήσουν τις λύσεις στα επείγοντα ζητήματα όπως η άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, οι αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στους πληγέντες, η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν, με ευθύνη της κυβέρνησης, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Επιπλέον, με ευθύνη των παραπάνω να προχωρήσει ο καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμών αλλά και ο σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων με γνώμονα την προστασία της ζωής του λαού. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι οι κομματικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη στις λαϊκές γειτονιές, μέσα από τους μαζικούς φορείς αλλά και σε όλους τους τομείς του κρατικού μηχανισμού (βουλή, περιφέρεια, δήμους).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί