Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου: Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, μέσω της οποίας ζητείται η αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων και μέτρα για υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάθε χρόνο ,όπως και πριν λίγες μέρες, ζούμε με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες από την διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, που αγνοεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και εξυπηρετεί  με συνέπεια μόνο τις ανάγκες κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό αποδείχτηκε και φέτος που με την πρώτη φθινοπωρινή βροχόπτωση πνίγηκαν ολόκληρες περιοχές στη χώρα, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες που χάνονται  μέσα στα λασπόνερα.

Η καραμέλα των ασύμμετρων απειλών, των «ακραίων ή σπάνιων» καιρικών φαινομένων χρησιμοποιείται πάντα για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, , η απουσία συνολικά σχεδίου προστασίας της ζωής των πολλών από τις πλημμύρες , τους σεισμούς , της πανδημίες . Για την εργατική τάξη δεν είναι “της μοίρας της γραπτό” να μένει ανοχύρωτη η ζωή της.

Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό το άθλιο επιχείρημα της ατομικής ευθύνης που αναμασά η κυβέρνηση.  Δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στις πληγείσες οικογένειες την ώρα που    απουσιάζουν παντελώς έργα – υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης. 

Το έργο το βλέπουμε και με την πανδημία του κορονοιού, όπου η Κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα θωράκισης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και μέτρα προστασία σε χώρους δουλειάς, σχολεία κλπ πετάει το μπαλάκι των ευθυνών πάλι σε εμάς. Αν η Κυβέρνηση είχε ακούσει και ικανοποιήσει τα αιτήματα που εκφράζουν εδώ και μήνες οι γιατροί , οι νοσηλευτές και συνολικά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ 

 Το Συνδικάτο οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλει την πολιτική και της σημερινής κυβέρνηση αλλά και της στάσης της τοπικής διοίκησης που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες οικοδόμους την ίδια ώρα που δεν προχωρούν τα αναγκαία για τη προστασία της ζωής μας μέτρα. 

Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα και πρέπει να μπει στο προσκήνιο της πάλης μας. 

Σχετίζεται με τον αγώνα για μια ανάπτυξη που θα βάζει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται τα νοικοκυριά τους και οι κόποι μιας ζωής και θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Θα παλέψουμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Το Συνδικάτο όπως πάντα παλεύει  στο πλευρό τους και  απαιτήσουμε  να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

– Αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

– Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

– Μέτρα για υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

– Άμεση πρόσληψη μόνιμων οικοδόμων στα συνεργεία των δήμων.

Το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να μην υπομείνουν άλλες θυσίες.  

Να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική συμμετέχοντας  μαζικά στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία στις 26 του Νοέμβρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί