Προσήγαγαν δύο γυναίκες που πήγαν να μοιράσουν τρόφιμα στους συγκεντρωμένους στο Πολυτεχνείο (Φωτο)

Εννοείται και ο Μπογδάνος στο σημείο, με την πλευρά… των ΜΑΤ

Περίπου 40 άτομα βρίσκονται ακόμη εντός του Πολυτεχνείου, όπου και φώναξαν συνθήματα, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, καθώς και στην πορεία που πραγματοποιείται παραδοσιακά αυτές τις ημέρες. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν έξω από τα όρια του ιδρύματος και επεμβαίνουν όταν κρίνεται απαραίτητο.

Δείτε επίσης: Εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο – Πρωτοφανείς σκηνές καταστολής (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Έφοδος της Αστυνομίας και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Αυτό συνέβη πριν από λίγο, όταν η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου. Οι γυναίκες αυτές προσπάθησαν να δώσουν τρόφιμα σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο ίδρυμα, έχοντας στην κατοχή τους δύο τσάντες με πράγματα.

Οι αστυνομικοί τις σταμάτησαν και στη συνέχεια τις οδήγησαν στο περιπολικό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και άλλες τέσσερις προσαγωγές, κοινώς στο σύνολο είναι έξι.

Μάλιστα, από το σημείο πέρασε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος συνομίλησε για λίγο με τις αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια αποχώρησε.

Αναβρασμός ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Με διαφορετικό τρόπο θα γιορταστεί φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Στα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί αναβρασμός για το ζήτημα.

Ήδη, έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναμένεται να κάνει δηλώσεις το μεσημέρι και έκκληση στον κόσμο να συμμορφωθεί στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, από χθες το μεσημέρι, περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με την Αστυνομία- έχουν μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παραμένουν, ενώ με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό τον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

«Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη», αναφέρουν. Παράλληλα, ενημερώνουν ότι θα απευθύνουν κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές, ενώ έχουν μικροφωνική εγκατάσταση για συνθήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί