Γ. Λογιάδης: Καταργείται η επιλογή 4 από τα SMS μετακίνησης;

“Θα προχωρήσετε άμεσα στην προσθήκη της επιλογής 4 για τις μετακινήσεις το βράδυ για να μην νιώθουν ανήμποροι και εγκαταλελειμμένοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη;”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το  ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης σχετικά με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα.

Στην ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

Από την Παρασκευή (13/11), τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας στο πλαίσιο του καθολικού lock down.

Σε όλη την επικράτεια, 21.00- 05.00 απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις εκτός από αυτές που αφορούν λόγους εργασίας- υγείας και συνοδεία κατοικίδιου και μόνο σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033 με τους ανάλογους κωδικούς και βεβαίωση εργοδοτών/εργαζομένων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα 21.00 με 05.00 οι πολίτες μπορούν να στέλνουν στο 13033 SMS μόνο με τους κωδικούς 1 (μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό) και 6 (που θα ισχύει μόνο για την κίνηση με κατοικίδιο ζώο).

Μα αυτή την απόφαση ωστόσο καταργείται και η επιλογή 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προχωρήσετε άμεσα στην προσθήκη της επιλογής 4 για τις μετακινήσεις το βράδυ για να μην νιώθουν ανήμποροι και εγκαταλελειμμένοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη;

Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος για την οριστική διαγραφή της επιλογής 4;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί