Έργα και ημέρες μιας κίβδηλης κυβέρνησης

Του Αντώνη Σπανουδάκη

  Κάθε φορά που αποφασίζω να παρακολουθήσω για κάμποση ώρα τα πολιτικά δρώμενα, αναρωτιέμαι αν αξίζει να συντάξω κάποιο κείμενο σχετικά με αυτά που βλέπω. Σήμερα όμως, αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, και να το αφιερώσω σε κάποια από τα “αγαπημένα” μου στελέχη της κυβέρνησης. Για όσους ξεχάσω ζητάω συγγνώμη, διότι είστε οι περισσότεροι ανίκανοι και δεν μπορώ να σας συμπεριλάβω όλους στο κείμενο μου, διότι θα γράφω μέχρι μεθαύριο.

α) Αγαπητέ πωλητή νανογιλέκων και υπουργέ (υπ-)ανάπτυξης Άδωνι  Γεωργιάδη. Καθημερινά γίνεσαι ρεζίλι, είτε μιλάς για το εργοτάξιο στο Ελληνικό, είτε για “επενδύσεις” (Που είναι ο χαρτοφύλακας;), είτε όταν μιλάς για την πανδημία. Παραδέχτηκες πρόσφατα πως το άτσαλο άνοιγμα του τουρισμού ευθύνεται για την διασπορά στην κοινότητα, και μετά που σε “μάλωσε” το ζαβό, βγήκες να τα μαζέψεις χωρίς αποτέλεσμα. Δεν δίστασες μάλιστα να επιτεθείς απροκάλυπτα στους δημοσιογράφους (βλ. Ράνια Τζίμα στο MEGA) που σε ρώτησαν ευθέως για τις δηλώσεις σου. Ήσουν, είσαι και θα είσαι μια πολιτική αποτυχία. Ευελπιστώ να το καταλάβουν οι 60.000 ψηφοφόροι σου αυτό μέχρι τις επόμενες εκλογές.

β) Θεία Κεραμέως, η ζημιά που έχεις κάνει στο ήδη επιβαρυμένο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, δεν μπορεί να περιγράφει σε αυτό το κείμενο, διότι θα μου πάρει πολύ χρόνο να απαριθμήσω όλα σου τα λάθη. Θα μείνω στο (αντι-)παιδαγωγικό νομοσχέδιο που έχω σχολιάσει σε άλλο εκτενές κείμενο πριν μήνες, και στο φιάσκο μασκών – Webex. Αν είχες λίγη τσίπα, θα είχες παραιτηθεί μετά απ’ όλα αυτά. Όλη η Ελλάδα σε κρίνει αρνητικά, ειδικά οι εκπαιδευτικοί, και αυτό φάνηκε απ’ το αποτέλεσμα αποχής (92%) στις ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου. Εσύ ακόμα αράζεις στην θεσούλα σου. Καληνύχτα κυρία Κεραμέως, η πτώση θα είναι μεγάλη.

γ) Αγαπητέ Μπαλατσινέ. Ο μοναδικός υπουργός υγείας κράτους, που επί 8 (ολογράφως ΟΚΤΩ) μήνες είναι εξαφανισμένος και κρύβεται πίσω από τους επιστήμονες που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση. Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να μακρυγορήσω, διότι αφού δεν τον είχα δει εγώ μέχρι προχθές, σίγουρα δεν τον έχετε δει και εσείς. Και όταν βγήκε, αντί να ανακοινώσει κάποιο σχέδιο σχετικά με την πορεία της πανδημίας, έκανε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στην αντιπολίτευση, και χάθηκε ξανά από προσώπου γης. Καλύτερα να ήσουν υπουργός αθλητισμού, παρά υγείας. Μπασκετμπολίστας δεν ήσουν κάποτε Μπαλατσινέ;

δ) Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός οικονομικών που έχει ξεφτιλιστεί και από την θειά μου την Μαρία απ’ το χωριό. Σε πολιτικό επίπεδο και έργο, έχεις ποδοπατηθεί από προκατόχους σου, και αυτό φαίνεται απ’ το γεγονός πως αποφεύγεις να απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που σου κάνουν. Σπίτι σου Χρηστάρα.

ε) Δεν σε ξέχασα Βρούτση, μην χαίρεσαι. Το παρατσούκλι σου για στην θητεία σου προηγούμενη κυβέρνηση που είχες τελέσει υπουργός το θυμάσαι; Το εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται, δεν θα περάσει, να το θυμάσαι. Οι άνθρωποι δεν είναι ζώα, και ούτε θα τους κάνεις εσύ να δουλεύουν σαν ζώα. Λεπτομέρειες για το εργασιακό νομοσχέδιο που θεσπίζει το 10ωρο, θα βρείτε στο net. Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω αυτήν την στιγμή.

ζ) Χρυσοχοΐδη παραιτήσου. Αυτό, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Με τόση αστυνομική αυθαιρεσία και βία, απλά παραιτήσου ρε ξεφτίλα.

η) ΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗ. Ήρθε και η ώρα σου. Σε κάθε ομιλία είσαι και πιο φοβισμένος. Στην βουλή γίνεσαι ρεζίλι, αφού δεν μπορείς να μιλήσεις με επιχειρήματα. Πάτησες επί πτωμάτων για να ανέβεις στην εξουσία (Από την μέρα που έγινε αρχηγός της Ν.Δ ζητούσε εκλογές επί 3.5 χρόνια, καθημερινά). Δεν ντράπηκες τις οικογένειες των θυμάτων της γρίπης και των τραγωδιών που συνέβησαν στην Ελλάδα, και τα χρησιμοποίησες ως όπλο για να δημιουργήσεις τον πολιτικό σου λόγο. Το ίδιο έκανες και με την “προδοτική” τότε, ΣτΠ. Τώρα είναι καλή όμως, ε Κούλη; Θα μπορούσα να μακρηγορήσω με τα λάθη σου για ώρες ατελείωτες, αλλά έχω αναλύσει πολλά από αυτά σε προηγούμενα εκτενή κείμενα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να δεχθείς τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, (είδα έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις όλοι τους σχεδόν) και το κυριότερο, να συμφωνήσετε σε έναν υπουργό υγείας κοινής αποδοχής, με εξάμηνο σχέδιο, και παύση των πτωχευτικών νομοσχεδίων. Αλλιώς, παραιτηθείτε αγόρι μου, διότι είστε ανίκανοι, και η υπομονή του κόσμου της εργασίας και του μόχθου, έχει τελειώσει.

Υ.Γ: Τα λοιπά εκτενή κείμενα στα οποία αναφέρομαι, μπορείτε να τα βρείτε στο προφίλ μου στο Facebook, διότι είναι σχεδόν αδύνατον να τα μεταφέρω όλα σε ένα άρθρο. Θα καταντήσει κουραστικό για εσάς να που το διαβάζετε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί