Την καθηγήτρια Αθ. Λινού πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Την Αθηνά Λινού πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται σήμερα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θα σας πρότεινα την Αθηνά Λινού καθηγήτρια Ιατρικής. Δεν ήταν απούσα, ήταν παρούσα. Έλεγε παντού προσοχή και μάσκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος προς τον Β. Κικίλια, που διαμαρτυρόταν από τη θέση του στα υπουργικά έδρανα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Κρυφτήκατε πίσω από έναν άξιο επιστήμονα τον κ. Τσιόδρα. 8 μήνες ήσασταν εξαφανισμένος και έρχεστε στο και 5 να κατηγορείτε την αντιπολίτευση».

Νωρίτερα πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει κάθε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και στήριξε τον κ. Κικίλια.

Σημειώνεται ότι η κ. Λινού μιλώντας σήμερα στο MEGA για τα μέτρα, επισήμανε ότι δεν αρκεί να ληφθούν πιο αυστηρά, αλλά μέτρα που θα είναι εφαρμόσιμα και αποδεκτά από τους πολίτες. «Δεν είναι μόνο να εξαγγέλλεις μέτρα. Είναι να τα κάνεις εφικτά και επιθυμητά. Και αυτό είναι δύσκολο με αυτή τη νόσο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια Λινού ερωτήθηκε για το υφιστάμενο μερικό lockdown και τις σκέψεις που υπάρχουν για την αυστηροποίηση του πλαισίου. «Ναι, πιστεύω ότι δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα. Πραγματική καραντίνα είναι μένω σπίτι, βγαίνω για να προμηθευτώ φάρμακα και φαγητό και δεν πηγαίνω πουθενά, δεν συναντώ κανένα» τόνισε.

Αναφορικά δε με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Πολιτεία, η Αθηνά Λινού ήταν ξεκάθαρη: «Η Πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της αντιμετώπισης της νόσου».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Φαίνεται πως μόνο ένας δεν έχει “ατομική ευθύνη” στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Την καθηγήτρια Αθ. Λινού πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής”

  1. Αρκετά ως εδώ

    Καλή ιδέα. Να πάει σπίτι του ο νέος χαζομπαμπάς με το Τζενάκι.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί