Να δώσει λόγο για τις εγκληματικές του πολιτικές – Στη Βουλή για τον κορονοϊό ο Μητσοτάκης

Οι άξονες του κυβερνητικού αφηγήματος διαφάνηκαν από τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που εμφανίστηκε έπειτα από οκτώ μήνες πανδημίας: αυτοθαυμασμός, ούτε λέξη για τις αδράνειες και τα λάθη, ψέματα, δημιουργική λογιστική, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το αφήγημα πρόκειται σήμερα να αποδομήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα αναδείξει τις “εγκληματικές”, όπως τις χαρακτηρίζει, ευθύνες και την αδράνεια της κυβέρνησης. Όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε έλεγχο, με τα δημόσια νοσοκομεία και τις ΜΕΘ να ασφυκτιούν καθημερινά. Αντί ανάληψης ευθυνών, η κυβέρνηση επαναφέρει την “ατομική ευθύνη” και κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες… μετρώντας SMS.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως η παρέμβαση Τσίπρα, με την πρόταση για υπουργείο Υγείας κοινής αποδοχής, με ταυτόχρονο πάγωμα του Πτωχευτικού και του νομοσχεδίου Βρούτση, εξάμηνο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας και συμφωνία για ενίσχυση του ΕΣΥ, προκάλεσε “μπλακάουτ” στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφενός διότι υπήρξε μια ηγεμονική κίνηση, που έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάνω από το κομματικό όφελος την προστασία όλης της κοινωνίας. Μια στάση ευθύνης, εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που τήρησε η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αφετέρου διότι ανάγκασε τον Κ. Μητσοτάκη να βγάλει από τη… ναφθαλίνη τον υπουργό Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη φέρει τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση ο ίδιος. Ενώ έχει καταστήσει σαφές, από τη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Star, ότι εάν επιλέξει να απορρίψει την πρόταση του Αλ. Τσίπρα, θα θεωρηθεί αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι ακολουθήσει στην εξέλιξη της πανδημίας και την κοινωνική συνοχή.

“Δημοσιοποιήστε τα πρακτικά”

“Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα” τόνιζε από τα Γιάννενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωνε: “Θα υπάρξει λογοδοσία από εδώ κι εμπρός”. Μετουσιώνοντας αυτή την εξαγγελία, αναμένεται σήμερα σκληρό πρέσινγκ στον πρωθυπουργό για το ζήτημα που θέτει μετ’ επιτάσεως η Κουμουνδούρου. Θα καλέσει την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής επιστημόνων.

“Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο” ανέφεραν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές, τονίζοντας ότι εάν ο Κ. Μητσοτάκης απορρίψει την πρόταση, τότε αποδεικνύεται ότι δεν θέλει δημοσίευση και διαφάνεια φοβούμενος πως θα αποκαλυφθεί ότι αγνόησε πολλές φορές τις εισηγήσεις των ειδικών βαφτίζοντας επιστημονικές πολιτικές αποφάσεις που συνετέλεσαν στην έκρηξη του δεύτερου κύματος.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει ξανά -υπάρχει επίκαιρη ερώτηση ήδη από τον Μάιο- τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την τηλεκπαίδευση, μετά το φιάσκο των προηγούμενων ημερών.

Στήριξη της εργασίας

Σφοδρή θα είναι η κριτική και η αντιπαράθεση για το ζήτημα της εργασίας, αφού ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται για άλλη μια φορά να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επιδοτεί την ανεργία αντί της εργασίας. Ιδίως μετά την αποκάλυψη της “Α” ότι 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή κινδυνεύουν να πάρουν πετσοκομμένο ή καθόλου δώρο Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη μετατρέπει σε ευκαιρία “για να υλοποιήσει πολιτικές που λεηλατούν την κοινωνία, που διαλύουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα” με τον Πτωχευτικό και το νομοσχέδιο Βρούτση

Συνάντηση Πολάκη με Τζανακόπουλο – Γεροβασίλη

Την ανάγκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ να επιδεικνύουν αποφασιστικότητα, συνοχή, υπευθυνότητα και αφοσίωση στην προστασία της κοινωνίας υπογράμμισαν οι Δ. Τζανακόπουλος και Όλ. Γεροβασίλη, στη συνάντηση που είχαν με τον Π. Πολάκη. Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τη συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του, ως γιατρού και βουλευτή, για την ανάγκη τήρησης των μέτρων από όλες και όλους ως μόνη ασπίδα στη διασπορά του κορωνοϊού, στην κατάσταση που οδήγησε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί