«Η μόνη λύση είναι ο μαζικός ξεσηκωμός των κατοίκων όλων των περιοχών που επλήγησαν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ(μ-λ), σχετικά με τις καταστροφές που υπέστησαν από την κακοκαιρία οι περιοχές Χερσόνησος , Μάλια Σταλίδα, Ανάληψη, Γούβες, Κουτουλουφάρι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην Κρήτη απο τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Συγκεκριμένα στο Δήμο  Χερσονήσου  (Χερσόνησος , Μάλια Σταλίδα, Ανάληψη, Γούβες, Κουτουλουφάρι) καταστράφηκαν ολοσχερώς πολλά σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, οδικό δίκτυο. Όμως και  στους δήμους του οροπεδίου Λασιθίου,  Αμαρίου υπάρχουν μεγάλες ζημιές. 

Ιδιαίτερα στην  πολύ ‘’ανεπτυγμένη’’ τουριστικά  περιοχή του δήμου Χερσονήσου φάνηκε, δυστυχώς πολύ σκληρά για τους κατοίκους  της περιοχής, η  εγκατάλειψη του κράτους, η  ανυπαρξία έργων υποδομής και αντιπλημμυρικών έργων, όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες τις προηγούμενες.

Αναδείχτηκαν οι επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τα μεγάλα υποτίθεται ‘’αναπτυξιακά’’ έργα, όπως το αεροδρόμιο του Καστελίου που η αποψίλωση της περιοχής στο οποίο θα κατασκευαστεί συνέβαλλε σημαντικά  σε αυτή την ολοκληρωτική καταστροφή .

Σήμερα όλοι οι παράγοντες, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αυτοδιοίκησης έχουν το θράσος να μιλούν για ακραία καιρικά φαινόμενα και για ατομική ευθύνη  .Καμία αυτοκριτική, καμία διάθεση να δουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και να προχωρήσουν στην άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων όσων επλήγησαν. 

Όσο λοιπόν είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της άλλο τόσο είναι αντίστοιχες οι ευθύνες   της αντιπολίτευσης. Γιατί δεν έκαναν τίποτα όσο ήταν στην κυβέρνηση για τα λύσουν όλα αυτά το προβλήματα.

Σήμερα όλοι  αυτοί παρελαύνουν και στριμώχνονται για να φωτογραφηθούν πάνω στα ερείπια στις πληγείσες περιοχές με μεγάλη άνεση και ευκολία. Αύριο με την ίδια ευκολία θα ξεχάσουν τους πάντες όπως κάνουν συνήθως.

Κατά την άποψη μας η μόνη λύση είναι ο μαζικός ξεσηκωμός των κατοίκων όλων των περιοχών που επλήγησαν για να  διεκδικήσουν το δίκιο τους, την άμεση και  πλήρη αποζημίωση  για τις ζημιές που υπέστησαν. Μόνο ο αγώνας τους θα έχει αποτέλεσμα. Αυτός ο δρόμος, αν και έχει δυσκολίες είναι ο μόνος που μπορεί να τους δικαιώσει. Και πρέπει να τον διανύσουν στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, γιατί καμιά  δύναμη της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης δεν θα πάρει πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση.  Σε κάθε χωριό να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και    να υπάρξει μια μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που θα απαιτήσουν από το κράτος την ικανοποίηση των δίκαιων  αιτημάτων τους.

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .
  • ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί