Μητσοτάκης: «Απαγορεύεται για όλους η πορεία του Πολυτεχνείου»

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου εν μέσω lockdown αποτέλεσε ένα δεύτερο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στη συζήτηση στη Βουλή για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίγει το ζήτημα στην πρωτολογία του και να επανέρχεται στη δευτερολογία, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε σαχλαμάρες όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης πως τάχα το Πολυτεχνείο είναι ταυτισμένο με το ακροδεξιό DNA της ΝΔ και πρόσθεσε: “Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, ενώ κάποιοι κράτησαν την αντίσταση που έκαναν”.

Στο σημείο αυτό τον διέκοψαν οι έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ο πρωθυπουργός συνέχισε: “Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστερά ήταν στο Πολυτεχνείο. Απλά κάποιοι δεν έφτιαξαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, Άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Σας τα είπα για την αντίσταση θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο”.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι: “Επειδή εδώ υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, ισχύει και για το ΚΚΕ και για σας και για τον κ. Βαρουφάκη”.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός είχε ανοίξει το θέμα, δηλώνοντας ότι: “Όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην εορταστεί η 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου” και προσθέτοντας”Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση”. Φράση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Κουτσούμπα, ο οποιος διέκοψε τον πρωθυπουργό. “Δεν ντρέπεστε” φώναξε ο γγ του ΚΚΕ στον κ. Μητσοτάκη, ο οποιος απάντησε: “Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί