Μια εβδομάδα περίμεναν τα αποτελέσματα του τεστ μαθητής και εκπαιδευτικός στην Κρήτη – Τελικά βγήκαν θετικοί

Θετικά βγήκαν δύο τεστ για τον COVID 19 τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κισσάμου.

Όπως κάνουν γνωστό η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σ. Κισσάμου, τα θετικά τεστ αφορούν μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου.

Προβληματισμό πάντως και ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, τα δείγματα για την διενέργεια των τεστ πάρθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη, και τα αποτελέσματα έγιναν  γνωστά στο σχολείο μόλις σήμερα, δηλαδή 8 ημέρες αργότερα με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού.

Σχετική ανακοίνωση για την διενέργεια των τεστ είχε εκδώσει και ο δήμος Κισσάμου σημειώνοντας ότι, η ενημέρωση που είχε ληφθεί από τον ίδιο τον αρμόδιο Υπουργό έκανε λόγο για αρνητικά τεστ, χωρίς όμως να αναφέρεται στο σύνολο των δειγμάτων.

Το ότι πάντως τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν στα σχολεία της Κισσάμου, έγιναν γνωστά με μια εβδομάδα καθυστέρηση γεννά ερωτηματικά, που ζητούν απαντήσεις.

Η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας,

σας ενημερώνουμε ότι μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ (PCR για COVID 19) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την προηγούμενη Τετάρτη 4/11/2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά, εκτός από δύο δείγματα, που ανήκουν σε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου μας.

Ενεργήσαμε άμεσα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, θέτοντας σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες-μέχρι και 26/11/2020- τα τμήματα Στ1, Ε και το ολοήμερο, του σχολείου μας.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κισάμου θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου σήμερα το απόγευμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των άμεσων επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία τους, ενώ για τα δύο τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τα αδέλφια μαθητών-μαθητριών, που φοιτούν στα τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας,  θα  συνεχίσουν την κανονική φοίτησή τους στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Στις ώρες αυτές απαιτείται από όλους μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να μην δίνουμε βάση και να μην αναπαράγουμε άθελά μας ψευδείς ειδήσεις που ενδεχομένως διαδίδονται και να εφαρμόζουμε με απόλυτη προσήλωση όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για όλα τα μέλη των οικογενειών μας.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές και για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας.»

Zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί