Έκκληση γιατρού στο Παπανικολάου: «Βοηθήστε μας, βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου»

Γιατροί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιγράφουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για βοήθεια.

Δείτε επίσης: Απίστευτες εικόνες έξω απο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Ουρές για τεστ, ασθενοφόρα που μεταφέρουν συνεχώς νέα κρούσματα (Βίντεο)

Ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης, γιατρός αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για «υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δανιήλ Κωνσταντινίδη:  

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ…. Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο. Βοηθώντας και δίνοντας κουράγιο στους γιατρούς, νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό, να ανταπεξέλθουν στην άνιση και άνευ όρων αυτή μάχη. Δείχνοντας σεβασμό σε αυτούς που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον ιό, και ελπίζοντας πως και οι υπόλοιποι που νοσούν, θα καταφέρουν να βγουν νικητές. Κατανοώντας πως όσο πιο γρήγορα αποσυμφορηθεί η κατάσταση, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τυχόν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Γνωρίζοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είναι η ώρα να τηρήσουμε ευλαβικά τη προτροπή του Τ.Φ.Κέννεντυ….”Μη κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου”….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί