Αυτά είναι τα στοιχεία για το Ε.Σ.Υ. που κατέθεσε ο Τσίπρας στη Βουλή

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όχι απλώς δεν είναι αυξημένο, αλλά αντιθέτως υπολείπεται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Φαίνεται πως μόνο ένας δεν έχει “ατομική ευθύνη” στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

Από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και τα οποία προκύπτουν από την τελευταία απογραφή του ανθρωπίνου δυναμικού στο ελληνικό δημόσιο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το προσωπικό του υπουργείου Υγείας ήταν περιορισμένο τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, κατά περίπου 6.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από το μητρώο ανθρωπίνου δυναμικού του ελληνικού δημοσίου, τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάζονταν ως προσωπικό του υπουργείου Υγείας με διάφορες σχέσεις εργασίας, 100.338 άνθρωπο. Έναν χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020 και εν μέσω πανδημίας, το προσωπικό αυτό ανέρχεται σε 94.424 άτομα.

Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2019, 78.921 ήταν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και 21.417 οι συμβασιούχοι. Φέτος, οι αριθμοί αυτοί έχουν μειωθεί αισθητά, αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 76.870 και οι συμβασιούχοι σε 17.554.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί