Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για τις χθεσινές καταστροφές: Στο ίδιο έργο θεατές, και όπου τύχει

Το Συνδικάτο οικοδόμων  Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση για τις καταστροφές που έγιναν λόγω  της χθεσινής βροχόπτωσης σε δήμους του νομού Ηρακλείου .  Ειδικότερα δεν φτάνει η πανδημία και η κατάσταση που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι , αυτοαπασχολούμενοι , αγρότες της περιοχής , ήρθαν   και οι χθεσινές καταστροφές  από την βροχή για να χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση των εργατικών  λαϊκών οικογενειών  .

Οι βροχές που έγιναν χθες  στο νόμο Ηρακλείου και ειδικά στους δήμους Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδος , φανέρωσαν για πολλοστή φορά την έλλειψη σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών. 

Λαϊκά νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, καταστρέφονται όχι γιατί οι βροχοπτώσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά γιατί διαχρονικά οι κυβερνήσεις επιλέγουν με την πολιτική τους να θωρακίσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.

Είναι προκλητικό, κάθε φορά που λαϊκές, εργατικές περιοχές πλημμυρίζουν  , οι κυβερνώντες για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους, με περίσσιο θράσος, να τα ρίχνουν όλα στα «ακραία φυσικά φαινόμενα» και την κλιματική αλλαγή. Να λένε  για την έντονη βροχόπτωση και τα υπερβολικά χιλιοστά νερού που έριξε σε μια ημέρα . Αν ζούσαμε το 1900 να το καταλαβαίναμε αλλά είμαστε στο έτος 2020 !!! με την τεχνογνωσία που υπάρχει το ειδικευμένο επιστημονικό  εργατικό προσωπικό για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την χώρα  .

Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, που πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν άμεσα την υλοποίησή έργων για την κάλυψή τους. Σχετίζεται με τον αγώνα για μια ανάπτυξη που θα βάζει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου. 

Για το αεροδρόμιο του Καστελιού  για την επιχορήγηση των μεγάλο ξενοδόχων λεφτά υπάρχουν αλλά για έργα αντιπλημμυρικής , αντισεισμικής θωράκισης δεν υπάρχουν .

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται τα νοικοκυριά τους και οι κόποι μιας ζωής και θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Θα παλέψουμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους για να απαιτήσουμε από κοινού να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

        Απαιτούμε και διεκδικούμε:

       – Αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

       – Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

       – Μέτρα για υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

       – Άμεση πρόσληψη μόνιμων οικοδόμων στα συνεργεία των δήμων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί