Κλείνει λόγω κρουσμάτων η Ογκολογική του Νοσοκομείου Λάρισας

14 θετικοί ασθενείς σε σύνολο 22 ανάμεσά τους και ένας γιατρός – ογκολόγος

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των ασθενών στην ογκολογική κλινική του αλλά και του υγειονομικού προσωπικού.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί, 14 θετικοί ασθενείς σε σύνολο 22 ανάμεσά τους και ένας γιατρός – ογκολόγος.

Η ογκολογική κλινική όπως ήταν αναμενόμενο έκλεισε σύμφωνα με το πρωτόκολλο και η διοίκηση προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση.

«Σήμερα 11/11/2020, στην Ογκολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας, μετά από τον εντοπισμό ενός θετικού για SARS-COV2 περιστατικού, ανιχνεύθηκαν εννέα (9) θετικά και τέσσερα (4) ύποπτα συμπτωματικά εκ των είκοσι δύο (22) συνολικά ασθενών που νοσηλεύονται.

Παράλληλα, ένας έκτων ιατρών της κλινικής ανευρέθη θετικός.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ. προχώρησε άμεσα στην μεταφορά των υπολοίπων ασθενών σε χώρο ήδη διαμορφωμένο για τα ύποπτα περιστατικά και οργάνωσε την απολύμανση της κλινικής.

Για την ταχεία και ασφαλή αποκατάσταση της λειτουργίας της κλινικής, θα γίνει επαναληπτικός έλεγχος του προσωπικού.

Τέλος, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας εξωτερικής χημειοθεραπείας, δόθηκε εντολή για προληπτικό έλεγχο όλων των θεραπευόμενων ασθενών προ της ενάρξεως της αγωγής.»

Θυμίζουμε ότι χθες ο διευθυντής της κλινικής ΜΕΘ του νοσοκομείου Δημήτρης Μπαμπαλής, μίλησε στο Κόκκινο για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην υγειονομική μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε νοσοκομείο μόνο για κορωνοϊό μετά την αναστολή της τακτικής του λειτουργίας κατήγγειλε μιλώντας στο Κόκκινο ο διευθυντής της κλινικής ΜΕΘ του νοσοκομείο Δημήτρης Μπαμπαλής.

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών με κορωνοϊό από πόλη σε πόλη, ενώ κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί