Εκτός ΜΕΘ οι ανασφάλιστοι: Εμπιστευτικό έγγραφο-σοκ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ με εμπιστευτικό του επείγον έγγραφο ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων πως δε θα διακομίζει πλέον ανασφάλιστους στα ιδιωτικά θεραπευτήρια τα οποία λειτουργούν με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λόγω έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Κόντρα στη νομοθεσία που ισχύει, η οποία τέθηκε σε ισχύη από την προηγούμενη κυβέρνηση και βάσει της οποίας όλοι οι πολίτες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, δικαιούνται πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία, το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναφέρει πως διακομιδή στις ιδιωτικές ΜΕΘ που έχουν σύμβαση με το δημόσιο λόγω πανδημίας θα έχουν μόνο οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.

Μέσα από ένα «εμπιστευτικό – επείγον» έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά για τους ανασφάλιστους ασθενείς, αλλά και η εγκληματική συμφωνία που έχει κάνει με τους επιχειρηματίες της υγείας, «μπουκώνοντας» τους και μέσα στην πανδημία με αγορά υπηρεσιών, με χρήμα από τα ασφαλιστικά ταμεία, αντί να προχωρήσει σε άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ με έγγραφο που έστειλε στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, ενημερώνει ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη να παραμένει εκρηκτική καθώς η πόλη δεν έχει πλέον θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία, με ευθύνη του υπουργείου, άνθρωποι θα αφήνονται στο έλεος του θεού επειδή είναι ανασφάλιστοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή, η πληρότητα του ΕΣΥ Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης ήταν η εξής:

Παπανικολάου: στις 37 διαθέσιμες ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται 35 ασθενείς με κορoνοϊό (διαθέσιμες κενές κλίνες: 2)
Γεννηματάς ΘΕΣΝ: 10 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid – Πλήρης.
Άγιος Δημήτριος: 8 ασθενείς στη ΜΕΘ κορονοϊού – Πλήρης.
Παπαγεωργίου: νοσηλεύονται 15 ασθενείς, δεν υπάρχει κενή κλίνη.
Άγιος Παύλος: νοσηλεύονται 7 ασθενείς. Υπάρχει 1 κενή κλίνη
Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424: 4 ασθενείς στη ΜΕΘ κορονοϊού, κανένα κενό κρεβάτι.
Ιπποκράτειο: Η γενική ΜΕΘ που μετατράπηκε σε κορονοϊού, δυναμικότητας 10 κλινών, γέμισε αμέσως.

Νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid-19: Στις απλές κλινικές κορονοϊού της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται σήμερα 660 ασθενείς και 4 παιδιά.

Αναλυτικά:

ΑΧΕΠΑ 130 νοσηλευόμενοι ασθενείς
Παπανικολάου: 130
Ιπποκράτειο: 135 και 4 παιδιά
Γεννηματάς: 25 ασθενείς
Αγιος Δημήτριος: 20 ασθενείς
Παπαγεωργίου: 120 ασθενείς
Αγιος Παύλος: 30 ασθενείς
424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: 70 ασθενείς

Αντιδράσεις από την ΟΕΝΓΕ

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, στηλιτεύει την επίταξη του ιδιωτικού τομέα που προβλέπει κυβερνητική τροπολογία τονίζοντας ότι «δεν είναι τίποτα άλλο παρά αγορά υπηρεσιών από τον παρασιτικό ιδιωτικό τομέα που συνεχίζει ανενόχλητος να θησαυρίζει την περίοδο της επιδημίας, επιδότηση του με κρατικό χρήμα, «κίνητρα, ωφελήματα και φορολογικές διευκολύνσεις».

Στη συνέχεια καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να αγνοεί επιδεικτικά τις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών. Να υλοποιήσει εδώ και τώρα τις προτάσεις της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα».

Και προσθέτει με έμφαση:

«Τα χρήματα που δίνει στα τρωκτικά των ομίλων της Υγείας να τα δώσει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές και την αξιοποίηση υπαρχόντων νοσοκομειακών κτηριακών δομών του δημοσίου. Για μέτρα πρόληψης και μείωσης της διασποράς με σοβαρό σχεδιασμό επιτέλους στην ιχνηλάτηση, με μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Εκτός ΜΕΘ οι ανασφάλιστοι: Εμπιστευτικό έγγραφο-σοκ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης”

  1. έχω απ' τα μεσάνυχτα πνιγεί

    Ακόμα και πριν από την πανδημία, όποιος δεν ήθελε να πεθάνει στα δημόσια νοσοκομεία έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έχουμε ακούσει για εγκύους που πέθαναν, για εγχειρήσεις ρουτίνα που οδήγησαν στο θάνατο. Με ένα χιλιάρικο θα είχαν σώσει τη ζωή τους…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί