Χάθηκαν τα ίχνη 60 προσφύγων στα ανοιχτά της Μήλου

Στις 9 το πρωί της Δευτέρας, πρόσφυγες από το σκάφος επικοινώνησαν με την υπηρεσία Alarm Phone και ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο

Πυκνό μυστήριο φαίνεται πως καλύπτει τα ίχνη 60 προσφύγων και μεταναστών που, σύμφωνα με την οργάνωση Watch the Med, εντοπίστηκαν από το Λιμενικό ανοιχτά της Μήλου το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα, το Λιμενικό επιβεβαίωσε στην οργάνωση, όπως αναφέρει η ίδια, ότι ρυμουλκεί το σκάφος εν μέσω κακοκαιρίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από βίντεο τραβηγμένο από το σκάφος των προσφύγων, την ώρα που το ρυμουλκεί σκάφος που μοιάζει με αυτά του Λιμενικού.

Ωστόσο, η οργάνωση υπογραμμίζει ότι το Λιμενικό αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό των προσφύγων και έκλεινε το τηλέφωνο όταν άκουγε την ερώτηση. Μάλιστα, η απάντηση πηγών του Λιμενικού στην «Εφημερίδα των Συντακτών» περιπλέκει κι άλλο τα πράγματα, καθώς σημειώνουν ότι δεν υπήρξε περιστατικό με πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, γύρω στις 9 το πρωί της Δευτέρας, πρόσφυγες από το σκάφος επικοινώνησαν με την υπηρεσία Alarm Phone και ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, δίνοντας το πιο πρόσφατο γεωγραφικό στίγμα του σκάφους τους, 36.825730, 24.231551, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου. Η οργάνωση σημειώνει ότι επικοινώνησε με το Λιμενικό , το οποίο επιβεβαίωσε ότι εντόπισε το σκάφος των προσφύγων και ότι το ρυμουλκεί εν μέσω κακοκαιρίας. Αρνήθηκε όμως να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Με επανειλημμένα μηνύματα στο τουίτερ την Τρίτη και χτες, η οργάνωση απευθύνει ευθέως το ερώτημα: «Ελληνικό Λιμενικό, πού πήγατε τους ανθρώπους;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί