Βέλγιο: Το μισό εκατομμύριο έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της COVID-19 που έχουν καταγραφεί στο Βέλγιο έφθασε το μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα αλλά η χώρα ίσως έχει περάσει την κορύφωση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώνεται σταδιακά.

Η χώρα των 11 εκατ. κατοίκων, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά θνησιμότητας λόγω της COVID-19 και καταγράφει μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη αυξήσεις στα κρούσματα κατά τη διάρκεια της εκ νέου έξαρσης του ιού μετά το καλοκαίρι.

Τα στοιχεία από το ινστιτούτο υγείας Sciensano έδειξαν ότι ο αριθμός των θετικών τεστ COVID-19 ξεπέρασαν χθες τα 500.000 ύστερα από μια περίοδο δύο εβδομάδων κατά την οποία ο ημερήσιος μέσος όρος νέων περιστατικών ξεπερνούσε τις 12.600.

Τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκε μείωση 40% στον ημερήσιο μέσο όρο περιστατικών σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα. Αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι αρχές διενεργούν ελέγχους μόνο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 9% την ίδια περίοδο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ιβ Βαν Λέτεμ δήλωσε ότι αναμένει ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας να παραμείνει κάτω από την ανώτατη δυναμικότητα των 2.000 νοσηλευομένων. «Ακόμα κι αν ο αριθμός των ασθενών σε εντατική θεραπεία συνεχίσει να αυξάνεται οριακά, μπορούμε να αναμένουμε ότι αυτός ο αριθμός θα ομαλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα παραμείνει κάτω από τους 1.500 ασθενείς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere σήμερα ότι η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τα νοσοκομεία.

«Εάν έχουμε φθάσει στο αποκορύφωμα, αυτό το γνωρίζουμε μόνο μετά», δήλωσε ο Ντε Κρο. «Είναι σαφές ότι οι εορτασμοί για το τέλος του έτους θα γίνουν με διαφορετικό τρόπο».

Ο αριθμός των νεκρών στον Βέλγιο λόγω της COVID-19 από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είναι 13.055, σύμφωνα με το Sciensano. Η κυβέρνηση έχει επιβάλει κοινωνικούς περιορισμούς για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και θα επανεξετάσει τα μέτρα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων, την 1η Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί