Στοχοποιούν και τους Ολυμπιονίκες! – Η καταγγελία της Κ. Στεφανίδη και η αγενής και fake απάντηση Αυγενάκη

Στην απίστευτη αποκάλυψη μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter ότι η ελληνική πολιτεία της ζητά να επιστρέψει χρήματα που είχε λάβει ως bonus μετά την κατάκτηση μεταλλίων στο Παγκόσμιο του κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ το 2016 προχώρησε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ολυμπιονίκης του Ρίο πόσταρε άρθρο από ιστοσελίδα του εξωτερικού στην οποία μίλησε αποκαλύπτοντας ότι ζητήθηκε από την ίδια και την Βούλα Παπαχρήστου να επιστρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση τα μπόνους που είχαν λάβει, έπειτα από την κατάκτηση των χάλκινων μεταλλίων τους στο Παγκόσμιο του 2016. “Η βασική μου ανησυχία είναι ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο να μην πληρώνουν πλέον bonus για επιδόσεις σε διοργανώσεις κλειστού στίβου” τόνισε, προσθέτοντας ότι “το πιο τρελό είναι ότι ζητούν επιστροφή χρημάτων για το 2016 και για καμία άλλη χρονιά, ενώ ο επίμαχος νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1999. Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι μας στοχοποιούν. Προσπαθούν να βρουν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα και ουσιαστικά εναντιώνονται στο νόμο με γελοίες δικαιολογίες“.

Τόνισε ακόμα ότι το αρμόδιο υπουργείο “υποτίθεται ότι προσπαθεί να βρει λύση. Άλλα έχουν περάσει αρκετοί μήνες που έχει “παγώσει” η διαδικασία και το υπουργείο δεν απαντάει καν σε email που έχουν στείλει και υπογράψει όλοι οι μεταλλιούχοι αθλητές από το 2016. Έστειλαν ένα email στην Ομοσπονδία μας ρωτώντας αν τα “πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου είναι ισάξια”. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά ακόμα κι εγώ μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλοι αρχίζουν να αισθάνονται ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν και ότι, άσχετα με το τι θα απαντήσουμε, θα βρουν μια δικαιολογία”.

Αυτά δήλωσε στην ιστοσελίδα insidethegames η Κατερίνα Στεφανίδη και πόσταρε το σχετικό λινκ σημειώνοντας “Φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω τελικά”.

Φαίνεται ότι η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη προκάλεσε περισσότερο “θόρυβο” από τα email που όπως λέει στέλνουν οι Έλληνες αθλητές αφού έσπευσαν να της απαντήσουν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ.Αυγενάκης όσο και ο ΓΓ Γ.Μαυρωτάς.

Ο Λ.Αυγενάκης απάντησε (στον ενικό, σου λέει αφού ο πρωθυπουργός λέει “Σωτήρη” τον επικεφαλής επιστήμονα, μπορώ κι εγώ, προκαλώντας αντιδράσεις από άλλους χρήστες για την αγένειά του…) γράφοντας ότι “έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια”.

Η απάντηση της Κ. Στεφανίδη ήταν άμεση και αποστομωτική: “Κ Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση“.

Από την πλευρά του, ο Γ.Μαυρωτάς έγραψε: “Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε”.

Και σε αυτή την περίπτωση η απάντηση της Κ.Στεφανίδη ήταν άμεση και ξεκάθαρη: “Κύριε Μαυρωτά ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα email μου που δεν έχουν απαντηθεί”.

Ο Γ.Μαυρωτάς επανήλθε λέγοντας ότι “Το εμπόδιο Κατερίνα είναι στο άρθρο 34 του 2725/1999 στην παράγραφο 10β (δες συνημμένο), αυτό προσπαθούμε να θεραπεύσουμε. Το είχα συζητήσει με συγγενικό σου πρόσωπο ότι η μόνη λύση είναι με διάταξη, νόμιζα ότι ενημερώθηκες. Έστω και τώρα να ξέρεις ότι το κοιτάμε. Σ’ ευχαριστώ”.

Η απάντηση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας τα λέει όλα:
Το χειρότερο από όλα κ Μαυρωτά είναι ότι έχω μάθει περισσότερα την τελευταία ώρα μέσω twitter από ότι τον τελευταίο μήνα που προσπαθώ επίσημα μέσω email“.

Πηγή: thefaq.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί