Προϊδεάζει για παράταση της καραντίνας και ρίχνει την ευθύνη και πάλι στους πολίτες ο Πέτσας

“Εάν τυχόν παραταθεί το lockdown θα φταίνε οι πολίτες”

Την καραμέλα της ατομικής ευθύνης επικαλέστηκε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας εμμέσως πλην σαφέστατα ότι εάν τυχόν παραταθεί το lockdown θα φταίνε οι πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε».

Η δήλωση αποκαλύπτει επί της ουσίας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης αφού η χαλαρή αντιμετώπιση που επέδειξε στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, θα απαιτήσει παράταση της καραντίνας

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιστήμονες από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το εάν οι τρεις εβδομάδες αρκούν για να πέσουν τα κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό.

Ο Στ. Πέτσας επέμεινε και στο αφήγημα περί ξαφνικής και αναπάντεχης έκρηξης των κρουσμάτων μέσα σε λίγες ημέρες υποστηρίζοντας ότι: «Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο».

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία «βουλιάζουν» ενώ τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.000 ημερησίως.

Οι ΜΕΘ βρίσκονται σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει, ήδη η μεταφορά ασθενών με άλλα νοσήματα σε ιδιωτικές κλινικές

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί