Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το “ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα”

Μπορεί ο καιρός σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα να αναμένεται σχετικά καλός σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύσει για όλες τις περιοχές της χώρας.

Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι από το βράδυ πιθανόν τοπικά έντονα. Από το απόγευμα βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.

Στα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για «υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το… ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη», ενώ προειδοποίησε για «επικίνδυνα νερά».

«Προσοχή!!! Υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το… ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη!

Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το “ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα” ή αλλιώς το “κόλλημα” του καιρού των τελευταίων ημερών (πολύ απλά, ένα αέρινο τείχος εδώ και μέρες έχει απλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης εμποδιζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της ενώ περιφερειακά χαμηλά όπως αυτό νότια της Κρήτης παραμένουν σχεδόν στάσιμα δίνοντας και ξαναδινοντας φαινόμενα στις ίδιες περιοχές)», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα δίνοντας εν δυνάμει “επικίνδυνα νερά” κυρίως στη Κρήτη!

Όπως τόνισα και και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέσα από τα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο!».

Τέλος, ο Σάκης Αρανούτογλου επισήμανε ότι θα υπάρξουν και νεότερες αναρτήσεις, προκειμένου να ενημερώνεται ο κόσμος για τις τρέχουσες πληροφορίες γύρω από τον καιρό.

Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα

Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θυμίζει χειμώνα. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία σήμερα έπεσε κάτω από τους μηδέν βαθμούς.

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί