Κρούσμα σε εκπαιδευτικό στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, καθώς μία εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης και στην εκπομπή “Φέρε Καφέ” με τους Π. Γιαΐτση και Δ. Σκουλούδη η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης, Πόπη Κασσωτάκη, κινήθηκαν άμεσα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και θα γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό του Κέντρου και στους μαθητές, ενώ απολυμαίνονται και οι χώροι του σχολείου.

“Βρέθηκε μία εκπαιδευτικός θετική στον κορονοϊό και λόγω της φύσης της εργασίας της αναγκαζόμαστε να κλείσουμε το σχολείο. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Μεσάνυχτα πήραμε το αποτέλεσμα, ωστόσο είχαν προηγηθεί άμεσες κινήσεις από τον διευθυντή του σχολείου, τον κ. Χαμηλάκη, ο οποίος είναι έμπειρος εκπαιδευτικός και εφάρμοσε όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ”, επσήμανε η κα Κασσωτάκη.

Να σημειωθεί πως η εκπαιδευτικός έκανε το σχετικό τεστ για τον κορονοϊό, καθώς ήταν στον κύκλο των λεγόμενων στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος και εν τέλει βρέθηκε θετική και τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι της.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις έγινε γνωστό ότι η εκπαιδευτικός είναι θετική, υπήρξε κινητοποίηση και ειδοποιήθηκαν όλοι πως το σχολείο κλείνει, ώστε να μην προσέλθουν σήμερα Δευτέρα, αλλά και ότι θα κάνουν άπαντες το τεστ.

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί