Ιατρική Κρήτης: Έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξιστικής συμπεριφοράς καθηγητή – Καταδικάζει ο Κοσμήτορας

(στην κεντρική εικόνα ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Κοχιαδάκης και η δήλωσή του)

Έρευνα για τις καταγγελλόμενες σεξιστικές αναφορές πανεπιστημιακού, εν ώρα μάλιστα μαθήματος, ξεκινά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δείτε: Καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά σε ώρα μαθήματος από καθηγητή – γιατρό του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Τις καταγγελίες σε βάρος του πανεπιστημιακού είχε διατυπώσει μέσω της σελίδας της στο facebook η  Κίνηση ΑΡιστερών Φοιτητών Ιατρικής Κρήτης (ΚΑΡΦΙ) που συμμετέχει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.) της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Την καταγγελία δημοσιοποίησε με ανάρτησή του το Candiadoc, προκαλώντας την παρέμβαση του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Γιώργου Κοχιαδάκη.

Όπως καταγγέλλει με ανάρτηση στο facebook η ΚΑΡΦΙ:

“Συνεχίζοντας την παράδοση του από τις ακατάλληλες φωτογραφίες στις διαφάνειες, που μετά από κινητοποιήσεις έβγαλε, τα σχόλια περί νοσηλευτριών (ότι οι άσχημες δουλεύουν ενώ οι όμορφες παντρεύονται γιατρους και δεν δουλεύουν), όπως και το σχόλιο ότι πρέπει ο γιατρός να προσέχει όταν χειρουργεί γόνατα στις γυναίκες για να μπορούν να σκύβουν, σήμερα είπε πως ”αν είσαι γυναίκα και θες να ασχοληθείς με την χειρουργική ατύχησες” και ότι δεν έχει δει ποτέ νευροχειρουργό γυναίκα ο ίδιος. Το αιτιολόγησε ως ότι είναι πολύ δύσκολες ειδικότητες και δεν κάνουν για γυναίκες γιατι δεν τις αντέχουν αλλά και γιατί δεν μπορούν να συνδυάσουν δουλειά και οικογένεια”.

Στην καταγγελία ακόμα αναφέρεται ότι “Κάτι αντίστοιχο είχε ειπωθεί και πέρυσι όταν είπε πως αν είσαι γυναίκα και δεν ξέρεις ανατομία το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένας καλός γάμος ενώ αν είσαι άντρας χωρίς γνώσεις ανατομίας, ας πάρεις μία εύκολη ειδικότητα όπως η οφθαλμολογία”!

Με την ανακοίνωσή του ο Κοσμήτορας καταδικάζει τέτοιες σεξιστικές αναφορές, τις οποίες χαρακτηρίζει προσβολή, και δηλώνει ότι η υπόθεση ερευνάται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί