Επίθεση σε εργαζόμενους καθαριότητας στο Ηράκλειο, επειδή απορριματοφόρο τους… χάλασε τη βόλτα μέσω lockdown!

Περιστατικό βίας σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, με θύματα υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα αγνώστων, επιτέθηκε στους υπαλλήλους με μαγκούρες τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, ενώ το περιστατικό ερευνά η αστυνομία.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομενων Καθαριότητας & Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου

«Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων καθαριότητας& εργατοτεχνιτών Δημου Ηρακλειου καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την σωματική και λεκτική βία κατά των 3 εργαζομενων μας.

Εν καιρώ covid-19 καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας νυχτερινές ώρες και όλα τα αλλα περιοριστικά μέτρα για υγειονομικούς λόγους, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν τους πιάνει κανένα μέτρο και δρουν ανεξέλεγκτα καθώς οι άνανδροι  χτύπησαν τους εργαζόμενους  κατά την διάρκεια  της νυχτερινής αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή του Τ.Ε.Ι καθώς θεώρησαν ότι εμποδίζουν τον δρόμο στην νυχτερινή τους βόλτα? τρεις ώρα!!

Μετατρέποντας ένα μεροκάματο,  σε μεροκάματο του τρόμου αφου οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και της ιατρικές γνωματεύσεις.

Η παραβατική  συμπεριφορά  των άγνωστων νταήδων δεν θα μείνει έτσι ο σύλλογος θα κατάθεση μήνυση κατά αγνώστων και ευελπιστεί γρήγορα να βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν αυτή την αποτρόπαια πράξη, είμαστε κοντά στους εργαζομένους και δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Η δήλωση Βασίλη Λαμπρινού για το περιστατικό

Γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. , αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας.

Στα θύματα της άνανδρης  επίθεσης εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση, τόσον εμού όσο και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος της περιπέτειάς τους.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό περιστατικό  πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες συμπεριφορές,  που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί