Δεκτή από τον Ερντογάν η παραίτηση Αλμπαϊράκ

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΟΙΚ γαμπρός του Ερντογάν

Αλαλούμ με την παραίτηση του Τούρκου ΥΠΟΙΚ – «Χάκαραν τον λογαριασμό μου» λέει ο Αλμπαϋράκ

Σημειώνεται ότι για περίπου μία ημέρα επικρατούσε εκκωφαντική σιωπή στην τουρκική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα αυτό, με τον Αλμπαϊράκ να υποστηρίζει χθες ότι υπέβαλε παραίτηση «για λόγους υγείας».

Πηγές από το κυβερνών κόμμα σχολίαζαν νωρίτερα σήμερα πως το γεγονός ότι ο Αλμπαιράκ ανακοίνωσε έτσι την παραίτηση του, πριν συνεννοηθεί με τον πεθερό του, Ταγίπ Ερντογάν, και πριν ληφθεί απόφαση για την αντικατάσταση του, βλάπτει την εικόνα του προέδρου.

Όπως αναφέρει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet «ο Αλμπαϊράκ με την παραίτησή του ο Αλμπαιράκ δηλώνει ότι δεν είναι υπεύθυνος για το τι θα συμβεί στην οικονομία από δω και στο εξής»

Ο δημοσιογράφος Murat Yetkin υποστήριξε σε άρθρο του ότι υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια στο κόμμα για τον γαμπρό του Ερντογάν, γι’ αυτό και ο πρόεδρος είχε ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού να διερευνήσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 30-40 βουλευτές του επρόκειτο να «μετακομίσουν» στα κόμματα DEVA (Δημοκρατία και Πρόοδος) του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν και το Gelecek Partisi (το Κόμμα του Μέλλοντος) του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εάν ο Αλμπαϊράκ παρέμενε στο υπουργείο.

Λίγες ώρες αργότερα, βγήκε η ανακοίνωση της παραίτησης. Μετά άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για «ανασχηματισμό» της κυβέρνησης και μετακινήσεις στα υπουργεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί