Η στιγμή που πολιτικός σχολιαστής ξεσπάει σε δάκρυα χαράς για τη νίκη Μπάιντεν (Βίντεο)

Το CNN ήταν το πρώτο αμερικανικό δίκτυο που μετέδωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Όταν ο πολιτικός σχολιαστής του καναλιού, Βαν Τζόουνς κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα… δεν άντεξε. Ξέσπασε σε κλάματα.

“Είναι πιο εύκολο να είσαι πατέρας αυτό το πρωινό. Να πεις στα παιδιά σου ότι ο χαρακτήρας και το ήθος έχουν τελικά σημασία”, ανέφερε φανερά συγκινημένος.

O Μπάιντεν, που σε ηλικία 77 ετών εξελέγη 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται να τερματίσει μια πρωτόγνωρη πολιτική η οποία σημάδεψε τόσο τη χώρα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε μια άκρως πανηγυρική ομιλία δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει να ενώσει τους Αμερικανούς. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι “έχει έρθει η ώρα να θεραπευθεί” μια βαθιά διχασμένη Αμερική, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του και έχει προσφύγει δικαστικά αμφισβητώντας το αποτέλεσμα σε κάποιες πολιτείες.

“Οι πολίτες αυτού του κράτους μίλησαν. Μας έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη”, τόνισε ο Μπάιντεν από την πόλη όπου διαμένει, το Ουίλμινγκτον, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί να τον ακούσουν μέσα από τα αυτοκίνητά τους, ενώ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην συμπεριφέρονται πλέον “στους αντιπάλους τους σαν σε εχθρούς”.

“Δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που συσπειρώνει και όχι που διχάζει”, υπογράμμισε από τον προπύργιό του στο Ντέλαγουερ, αλλά και να “ηγηθώ των δυνάμεων της αξιοπρέπειας” προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, να επιστρέψει στην οικονομική ευημερεία, να διασφαλίσει υγειονομική ασφάλεια για τις αμερικανικές οικογένειες και να εξαλείψει τον συστημικό ρατσισμό.

«Ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία…Έφτασε η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τους τόνους, να δούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά». «Ήρθε η στιγμή να θεραπεύσουμε την Αμερική».

Ο Δημοκρατικός ευχαρίστησε επίσης τους μαύρους ψηφοφόρους, τονίζοντας ότι ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της προεκλογικής του εκστρατείας, η κοινότητα των Αφροαμερικανών τον στήριζε. “Πάντα με στηρίζουν, και θα κάνω κι εγώ το ίδιο”, επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί