Στο φως νέο βίντεο αστυνομικής βίας: 10 αστυνομικοί ρίχνουν στο έδαφος και χτυπούν νεαρό

Ακινητοποίησαν ξαπλωμένο στην άσφαλτο έναν νεαρό που φώναζε “βοήθεια, είμαι πιτσιρικάς”, ενώ πλησίαζαν κι άλλοι να τον χτυπήσουν

Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος-«φωτιά» της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία, νέα ντοκουμέντα αναφορικά ένα ακόμη σχετικό περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά από την Πάτρα.

Δείτε επίσης: Πόρισμα «φωτιά» της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

Ένταση επικράτησε εχθές στην Πάτρα, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και σε ομάδα αντιεξουσιαστών, που σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, θέλησαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση εν μέσω πανδημίας.

Ωστόσο, καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν από την πλευρά τους ότι διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν σε γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.

Πρόκειται για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «επί τα προσώ» που λειτουργεί σαν δομή αλληλεγγύης προς ευάλωτους πολίτες. 

Σύμφωνα με το dete.gr, «αρκετοί με πολιτικά κατευθύνθηκαν στο στέκι όπου είχαν μαζευτεί περίπου 20 άτομα. Μάλιστα σύμφωνα όπως λένε, δέκα αστυνομικοί ακινητοποίησαν ξαπλωμένο στην άσφαλτο έναν νεαρό που φώναζε “βοήθεια, είμαι πιτσιρικάς”, ενώ πλησίαζαν κι άλλοι να τον χτυπήσουν».

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φέρεται να έγιναν τουλάχιστον 8 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί μια κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί