Χαστούκι στην Κεραμέως: Ελάχιστη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια


Πολύ μικρή η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια- Σε κάποιες διευθύνσεις η συμμετοχή φτάνει μόλις στο… 3% επί του συνόλου των μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο alfavita.gr, έως τις 2:30 το μεσημέρι, από διάφορες διευθύνσεις, τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά χαμηλά. Σε κάποιες διευθύνσεις η συμμετοχή φτάνει στο 2- 3% επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει και την αποτυχία και απονομιμοποίηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παρατάξεων και των ομοσπονδιών.

Για παράδειγμα στο ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης Δυτικής Θεσσαλονίκης, έως τις 2:00, είχαν ψηφίσει 127 από 4.247 εγγεγραμμένους, ποσοστό 2,99%.

Στην Α’ Αθήνας, έως τις 13:30 το μεσημέρι, ψήφισαν 250 σε σύνολο 7.000. Στα Χανιά οι εγγεγραμμένοι είναι 1.388 και οι ψηφίσαντες, μέχρι 1:42μμ, είναι 40! Δηλαδή το ποσοστό είναι 2,8%. 

Μέχρι τις 2:35 στον Έβρο από τους 1011 εγγεγραμμένους έχουμε: 20 ΚΥΣΔΕ, 19 ΠΥΣΔΕ, 18 ΑΠΥΣΔΕ. Ποσοστό λιγότερο από 2%!

Στη διεύθυνση του Πειραιά, έως τις 2:15, είχαν ψηφίσει, σύμφωνα πάλι, με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, οι 40 από περίπου 4.000 εκπαιδευτικούς.

Στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής, μέχρι τις 2.00 μ.μ., έχουν ψηφίσει 85 στους περίπου 3.500 εγγεγραμμένους.

Στη Φθιώτιδα τα αποτελέσματα είναι: ΚΥΣΔΕ 29 – ΑΠΥΣΔΕ 31 – ΠΥΣΔΕ 30 σε σύνολο 1032 έως τις 3:00.

Στην Ευρυτανία από 198 εγγεγραμμένους μέχρι της 3:00. έχουν ψηφίσει 11!

Θυμίζουμε πως στις προηγούμενες εκλογές των εκπαιδευτικών για τα ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ τα αποτελέσματα ήταν τα εξής

Για την συγκρότηση του ΚΥΣΠΕ είχαν ψηφίσει 65.359 και τις δύο έδρες κατέλαβαν υποψήφιοι των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Ε. ΔΗ.ΣΥ.

Για την συγκρότηση του ΚΥΣΔΕ είχαν ψηφίσει 50.856 και τις δύο έδρες κατέλαβαν η  Δ.Α.Κ.Ε. και οι  ΣΥΝΕΚ.

Λίγο πριν το Υπουργείο Παιδείας είχε μοιράσει «εντελλέσθε» στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την «ηλεκτρονική κάλπη».

«Εντέλλεσθε» ήταν η φράση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Περιφερειακός Διευθυντής και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και αποδεχόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές-παρωδία για ανάδειξη «αιρετών», δεν είχαν αναρτήσει τα ψηφοδέλτια για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Διευθύνσεών τους.

Με την υπογραφή της Γενικής Γραμματέως Αναστασίας Γκίκα, πάνω από δέκα Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν  εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, η οποία απαιτεί να δημιουργηθεί «ηλεκτρονική κάλπη» για τις εκλογές αιρετών.

Σκληρή επίθεση της ΔΟΕ σε Νίκη Κεραμέως, που τονίζει:

Δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος για την Υπουργό Παιδείας και την «αυλή» της.

Αποδεικνύοντας με κάθε νέα της κίνηση ότι δεν υπάρχουν όρια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο διαρκώς ολισθαίνει, η Υπουργός Παιδείας, συνεπικουρούμενη από την, κατ’ επανάληψη παρανομούσα, Γενική της Γραμματέα, έφτασαν σήμερα στην απόλυτη επαφή με την ολοκληρωτική συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί