Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το Περιφερειακό Συμβούλιο, χθες 05 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στην αίθουσα Μίνως, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τη διάδοση του covid-19.

Κυρίαρχο θέμα,  το σχέδιο του  Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την τριετία 2020-2023, το οποίο  υπερψηφίστηκε, και    θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης, όπου φορείς και πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την εισήγησή του δήλωσε τα εξής:

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση της προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου της Περιφέρειας Κρήτης 2020-2023 και ανοίγουμε ένα ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία.

Σημείο εκκίνησης για την επόμενη ημέρα είναι η ισχυρή βάση που έχουμε δημιουργήσει:

  •  Οι μικρές και μεγάλες επιτυχίες που καταγράψαμε όλα αυτά τα χρόνια.
  • Τα μεγάλα έργα που δρομολογήσαμε ολοκληρώθηκαν και παράγουν ήδη αποτελέσματα.
  •  Τα νέα έργα που ξεκίνησαν και αναμένεται να ενισχύσουν την παραγωγικότητα της οικονομίας, να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και να αναβαθμίσουν την εικόνα της Κρήτης.
  • Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε στις υποδομές και σε τομείς της περιφερειακής οικονομίας.

Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση με μέθοδο, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για να κάνουμε την Κρήτη που ζούμε και αγαπούμε μια Περιφέρεια που πορεύεται στο μέλλον. Όπως υποσχεθήκαμε».

Στα θέματα της ημερήσιας ψηφίστηκε η 6η τροποποίηση του σχεδίου δράσης με ένταξη σημαντικών έργων που αφορούν στον καθαρισμό των ρεμάτων αλλά και σε χρηματοδοτήσεις των μελετών για αντιπλημμυρική προστασία και οριοθετήσεις ρεμάτων. 

Τέλος το Περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του έργου επείγουσες εργασίες ς αποκατάστασης ζημιών της επαρχιακής οδού Ιερά Μονή Αρκαδίου Σχολή Ασωμάτων και συνδεόμενοι δρόμοι.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Π.Σ. Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους  για την συμμετοχή τους, επισημαίνοντας  ότι λόγο των νέων μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον covid-19 οι επόμενες συνεδριάσεις όπως και η ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιασκέψεων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί