Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηρακλείου ενόψει της χειμερινής περιόδου

«Η πρόληψη-σχεδιασμός των δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινή συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη. 

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ  Τάσος Κουρουπάκης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, η επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Πλουμίδη, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Τσαγκαράκη, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, υπηρεσιών, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μία προγραμματισμένη συνεδρίαση, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμμετέχουν. Σκοπός της συνεδρίασης του οργάνου είναι η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών, με σκοπό να θωρακίσουμε όσο γίνεται καλύτερα το νησί μας σε επίπεδο πρόληψης από τέτοιου είδους φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, τα οποία είναι απροσδιόριστα, ακραία, και σύντομα.  Στόχος όλων μας είναι η προστασία-θωράκιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί