Μήνυση από πολίτες της Χίου για την ακραία αστυνομική βία κατά της τοπικής κοινωνίας

Σήμερα κάτοικοι της Χίου και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου μηνυτήρια αναφορά κατά των ΜΑΤ για τις βιαιοπραγίες, που έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, μοναδικό αίτημα αποτελεί η παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι παρέβησαν το καθήκον τους και προέβησαν σε αδικήματα κατά της τοπικής κοινωνίας.

Θυμίζουμε ότι τότε ο υπουργός Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου βρισκόταν σε διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών, που αρνείται τα νέα ΚΥΤ, η κυβέρνηση αποφασίζει αιφνιδιαστικά την επίταξη εκτάσεων και έστειλε μπουλντόζες και ΜΑΤ στη Χίο και τη Λέσβο, όπου εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές αστυνομικής βίας.

Η απόβαση των δυνάμεων μαζί με αύρες, με πλοία από Λαύριο και Πειραιά, υπό άκρα μυστικότητα, για τη φύλαξη της κατασκευής νέων κλειστών ΚΥΤ προσφύγων, πυροδότησε εντάσεις με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να είναι σφοδρές.

Τα ΜΑΤ είχαν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από τη Χίο, όπου την αλόγιστη μανία των αστυνομικών πλήρωσαν ένας πολίτης που δάρθηκε ανηλεώς και δεκάδες αυτοκίνητα που βανδαλίστηκαν.

Σημειώνεται ότι και δεκαεννιά δικηγόροι έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου «για τα επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άντρες των ΜΑΤ» στη Λέσβο.

Δείτε επίσης:

Η Ελλάς του Μητσοτάκη, σιδερόφραχτη απέναντι στην ελπίδα

Απίστευτη βία των ΜΑΤ στη Χίο: Χτυπούν αλύπητα γυναίκες, βρίζουν και προκαλούν (βίντεο)

Και τα ΜΜΕ, που ψοφάνε για φασαρίες, σιώπησαν…

Μια ακόμα απάτη Μητσοτάκη: Τα fake στους νησιώτες για το προσφυγικό που έγιναν βία και αυταρχισμός (βίντεο)

 «Νόμος και Τάξη» και στο προσφυγικό: Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και ρουκέτες (Βίντεο & φωτο)

Συνεχίζεται η σκληρή αστυνομική καταστολή εναντίον κατοίκων σε Λέσβο και Χίο (βίντεο)

«Εμείς φταίμε που τους ψηφίσαμε, αυτό είναι Χούντα!»: Διπλή απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ σε κατοίκους της Λέσβου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί