Θετική στον κορωνοϊό ειδικευόμενη γιατρός της Παιδιατρικής Ρεθύμνου: Στόχος να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας της κλινικής

Σε εφαρμογή τα ειδικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη

Έντονος είναι ο προβληματισμός για την λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα ειδικά πρωτόκολλα διαχείρισης από την 7η ΥΠΕ Κρήτης μετά το θετικό κρούσμα κορωνοΐού σε ειδικευόμενη γιατρό της κλινικής.

Η γιατρός, όπως και συνάδελφοί της ιατροί έχουν τεθεί σε καραντίνα και τα δειγματοληπτικά τεστ αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Δευτέρα. Μέχρι τότε, ωστόσο οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μπορέσει να συνεχιστεί με ασφάλεια η λειτουργία της κλινικής, αλλά και του Παιδιατρικού ΤΕΠ που εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού και εύλογα το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς πρόκειται για ένα τμήμα το οποίο έχει αυξημένο αριθμό περιστατικών σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ενώ οι πληροφορίες ήθελαν ακόμη και την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η 7η ΥΠΕ Κρήτης στοχεύει στο να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εφ’ όσων προκύψει μέσα από τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής και των λοιμωξιολόγων και τα ειδικά πρωτόκολλα ότι η κλινική μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια. Όπως επεσήμανε μιλώντας στην «Κ.Ε» η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη, προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής με ασφάλεια για τα παιδιά που νοσηλεύονται αλλά και όσα προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της 7η ΥΠΕ Κρήτης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, βρίσκονται σε επικοινωνία και συντονισμό στο πλαίσιο του οποίου εξετάζονται όλοι οι τρόποι διαχείρισης της λειτουργίας και των περιστατικών με ανοιχτά να παραμένουν τα ενδεχόμενα διακομιδής παιδιών που νοσηλεύονται στην κλινική εφ’ όσων κριθεί αναγκαίο σε Νοσοκομεία γειτονικών νομών.

Σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση των εφημεριών ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία της κλινικής εξετάζεται η ενίσχυση με ιατρούς από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είτε ακόμη – αν απαιτηθεί -και με ενίσχυση από ιατρούς Νοσοκομείων των γειτονικών Νομών.

«Προτεραιότητα η ασφαλής λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής»

Σε κάθε περίπτωση, τα ειδικά πρωτόκολλα αλλά και οι ειδικές συνθήκες στο υγειονομικό σκέλος, θα καταδείξουν το μέλλον της παιδιατρικής κλινικής ενώ όπως υπογράμμισε η κα Μπομπουδάκη «Η κλινική δεν θα λειτουργήσει με επισφάλεια. Στόχος είναι να συνεχιστεί η λειτουργία της κλινικής με προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών και εξετάζεται η υποστήριξη της λειτουργίας της από πρωτοβάθμιους γιατρούς και ενδεχομένως με μετακινήσεις».

Όπως υπογράμμισε πάντως η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τα πρωτόκολλα που τέθηκαν σε εφαρμογή για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις κρούσματος στα Νοσοκομεία και βάσει αυτού κινούνται όλες οι απαραίτητες οι διαδικασίες από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους συντονιστές Covid της Κρήτης σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια και με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

goodnet

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί